Haberler

Batı Şeria'da İsrail Askerleriyle Çatışmalarda En Az 13 Filistinli Yaralandı

Güncelleme:

RAMALLAH, 14 Mayıs (Xinhua) -- Filistinli sağlık görevlileri ve görgü tanıkları, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampında Cuma günü Filistinli militanlar ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmada en az 13 Filistinlinin yaralandığını söyledi.

RAMALLAH, 14 Mayıs (Xinhua) -- Filistinli sağlık görevlileri ve görgü tanıkları, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampında Cuma günü Filistinli militanlar ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmada en az 13 Filistinlinin yaralandığını söyledi. Cenin kentindeki İbn-i Sina Hastanesi müdürü Jani Joukha Xinhua'ya, yoğun tıbbi tedavi gören ağır durumda biri de dahil olmak üzere 13 Filistinlinin İsrail askerleri tarafından yaralandığını söyledi. Diğerlerinin hafif yaralandığını belirten Joukha, "İsrail askerlerinin, yaralıları tahliye etmek ve onlara ilk yardımı sağlamak için sağlık ekiplerinin mülteci kampına girmesini engellediğini" sözlerine ekledi.

Batı Şeria'nın Cenin kentindeki Cenin mülteci kampında Filistinli militanlar ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışma sonrasında yıkılan bir evi inceleyen insanlar, 13 Mayıs 2022. (Fotoğraf: Ayman Nobani/Xinhua)

Filistinli görgü tanıkları Cuma günü, İsrail ordu birliklerinin mülteci kampına baskın düzenlediğini ve İsrail güvenlik güçleri tarafından aranan Filistinli Mahmud al-Deb'ei'nin evini kuşattığını kaydetti. Askerlerin aranan Filistinliyi hoparlörlerle teslim olmaya çağırdığını söyleyen görgü tanıkları, al-Deb'ei'nin reddetmesi üzerine askerlerin eve ateş açarak içeri girdiğini ve onu tutukladıklarını sözlerine ekledi. İsrailli yetkililer olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. İsrail basını, İsrail askerlerinin al-Deb'ei'yi tutukladıktan sonra mülteci kampından çıktığını, ağır yaralanan bir İsrail askerinin de helikopterle tedavi için bir İsrail hastanesine götürüldüğünü bildirdi.

Batı Şeria'nın Cenin kentindeki Cenin mülteci kampında Filistinli militanlar ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışma sonrasında yıkılan bir evi inceleyen insanlar, 13 Mayıs 2022. (Fotoğraf: Ayman Nobani/Xinhua)

Filistin hükümet sözcüsü İbrahim Milhem, "İsrail'e yaptırımlar uygulayarak ve faillerin cezadan kaçmasına izin vermeyerek uluslararası hukukun devreye sokulması ve Filistinliler için uluslararası koruma sağlanması için çalışılması" çağrısında bulundu. Al-Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile'nin Çarşamba günü Cenin'de öldürülmesinin ardından Batı Şeria'da tansiyon yükseldi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Batı Şeria İsrail Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title