Haberler

Başkentte Dakika Dakika İstifa Gündemi

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) gündemiyle güne başlayan Başkentte bugün, sabah saatlerinden itibaren hareketli saatler yaşandı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) gündemiyle güne başlayan Başkentte bugün, sabah saatlerinden itibaren hareketli saatler yaşandı. Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifalarıyla ise hareketlilik doruğa çıktı. İşte Başkentte dakika dakika yaşanan gelişmeler:

-ÜÇLÜ ZİRVE TOPLANDI

10. 30 - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki, YAŞ gündemli üçlü zirve başladı. Çankaya Köşkü'ndeki zirveye Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve istifa eden Orgeneral Işık Koşaner de katıldı.

11. 40 - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki üçlü zirve sona erdi. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve istifa eden Orgeneral Işık Koşaner'in katıldığı zirve bir saat sürdü.

11. 40 - Çankaya Köşkü'ndeki zirveden, Orgeneral Işık Koşaner ayrıldı. Görüşme Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan arasında devam etti.

12. 00 - Çankaya Köşkü'nde düzenlenen üçlü zirvenin ardından baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan görüşmesi sona erdi.

-CUMHURBAŞKANI GÜL: "GÖZÜ KAPALI KİMSE BİR ŞEYE İMZA ATMAZ"-

14. 00 - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hasan Tanık Cami'ndeki Cuma namazı sonrasında Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesi yapılan üçlü zirve ve öncesindeki görüşmelerini değerlendirdi. Gül, "Normal olan şeyler bunlardır. En üst kararlar verilirken ben Cumhurbaşkanı olarak neye imza attığımı bilirim. Gözü kapalı kimse bir şeye imza atmaz" dedi.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN-ERGİN GÖRÜŞMESİ-

16. 46 - Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile bir araya geldi.

-ORGENERAL KOŞANER VE KUVVET KOMUTANLARI İSTİFA ETTİ-

18. 20 - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, görevinden istifa ettiğini bildirdi.

18. 27 - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşener'in ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit de istifa etti.

-JANDARMA GENEL KOMUTANI ORGENERAL ÖZEL BAŞBAKANLIK'TA-

19. 20 - Kuvvet komutanlarının aksine istifa etmeyen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

19. 37 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifaları üzerine tatilini yarıda keserek Ankara'ya dönme kararı aldı.

20. 08 - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifalarının ardından geldiği Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrıldı. Özel, Başbakan Erdoğan görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü.

-KÖŞKE 2. ZİRVE-

20. 10 - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek üzere Çankaya Köşkü'ne çıktı.

20. 25 - Başbakan Erdoğan Köşk'e çıkmak üzere Başbakanlık Merkez Binası'ndan ayrıldı.

20. 30 - Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Necdet Özel'le bir araya gelmek üzere Köşk'e geldi.

21. 34 - Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in katılımıyla gerçekleşen üçlü zirve yaklaşık bir saat sürdü. Başbakan buradan, Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.

21. 45 - Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Çankaya Köşkü'ne çıktı.

21. 54 - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

22. 05 - Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Çankaya Köşkü'nden ayrılarak, Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.

22. 15 - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzaladığı kararname ile Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title