Haberler

Başkent Ankara'ya 11 Yeni Anaokulu Açıldı

Ankaralı çocukların daha mutlu ve kendine güvenen bireyler olarak yetişeceği 11 yeni anaokulu, törenle hizmete açıldı.

Ankara'da yeni açılan 11 Anaokulu'nun açılış töreni yapıldı. Güneşevler, Aydınlıkevler, Battal Gazi, Gülpınar, Feridun Çelik, Karapürçek-1, Karapürçek-2, Alemdağ, Başpınar, Karakum ve Yıldıztepe anaokullarını temsilen Karapürçek Mahallesi'ndeki anaokulunda gerçekleşen açılış törenine; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Milletvekilleri, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı "Altındağ Belediyesinin yeni eğitim öğretim yılına yetiştirdiği 11 anaokulunun açılışından dolayı büyük mutluluk duyduğunu" belirterek "Çocuklarımızın daha cazip ve daha yaşanılır eğitim ortamlarına kavuşması, her türlü sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılabilmeleri hepimizin ortak çabalarıyla mümkündür. Belediyelerimizin eğitim alanlarına yaptıkları katkılar bu bakımdan çok önemlidir." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, "Emeği geçen herkese teşekkür ederek" açılan yeni anaokullarının çocuklarımıza, Başkente ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Bakan Avcı "Eğitimin de Başkenti' olan Ankara'da öğrencilerimizin daha iyi eğitim almaları için yapılan işbirliği konusunda gösterdikleri hassasiyet ve eğitim alanında gösterdikleri üstün gayretlerden dolayı Ankara Valisi Sayın Alâaddin Yüksel'e şükranlarımı sunuyorum."dedi.

Törende konuşan Ankara Valisi Alâaddin Yüksel de Altındağ Belediyesinin, belediye hizmetleri yanı sıra eğitime de büyük katkılar sağladığını belirterek "Bir belediye başkanının 'Ben de bu yarışta varım.' diye gerçekleştirdiği yatırımı çok önemsediğini" vurguladı. Vali Yüksel, "Ankara'da fiziki alt yapı, erişim kabiliyeti ve eğitimde kalitenin artırılması hedefimizdir. Genel bütçe, İl Özel İdare ve Belediyelerin yanı sıra çok sayıda hayırseverin katkısıyla eğitimde önemli mesafeler kat ediyoruz. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasına destek verecek bu yatırımların Başkent Ankara'ya hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Ankara'nın eğitim yapılanmasında önemli gelişmeler olduğunu söyleyen Vali Yüksel, "Eğitime %100 Destek Projesi" kapsamında Ankara İlinde 2011 yılından bugüne kadar toplam 69 protokol imzalanmış olup bunların toplam proje maliyeti 177.511.665 TL'dir. Yılda yaklaşık 100.000 göç alan Başkent Ankara'da her yıl kaydını yaptıran 75.000 öğrencimiz okula başlamaktadır. Ankara Valiliği olarak hedefimiz 2015-2016 eğitim öğretim yılında derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'ların altına düşürmektir."dedi.

"Yavrularımızın zihinsel, bedensel ve duygusal gelişiminin sağlanması ile temel eğitime geçişin ortak ve eşit olarak yapılmasının devletin aslî görevi olduğunu" belirten Vali Yüksel "Ankara'da 3-5 yaşta % 32, 4-5 yaşta % 44 ve 5 yaşta da % 59 oranlarının yakalandığını ve bunun Türkiye ortalamalarının üstünde olduğunu" söyledi.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel "Ankara'nın tüm kaynaklarını mevcut imkan ve kabiliyetlerini yavrularımızın medeni âlemde buluşması, uygarlık yolunda yarışmaları için kullanmaya devam edeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından 11 anaokulunu temsilen Karapürçek Mahallesi'ne yapılan anaokulunun açılış kurdelesi kesildi ve davetliler anaokulunu gezdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alaaddin Yüksel Karapürçek Nabi Avcı Altındağ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title