Haberler

BAŞAKŞEHİR'DE 'DOWN SENDORUMU VE SPOR ÇALIŞTAYI' YAPILDI

Güncelleme:

? Başakşehir Belediyesi down sendromlu bireyleri spor alanında desteklemek için akademisyenler, özel sporcular ve aileleri bir araya getirerek 'Down Sendorumu ve Spor Çalıştayı' düzenledi.

? Başakşehir Belediyesi down sendromlu bireyleri spor alanında desteklemek için akademisyenler, özel sporcular ve aileleri bir araya getirerek 'Down Sendorumu ve Spor Çalıştayı' düzenledi. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında yapılan çalıştayda, down sendroumu ve spor tüm yönleriyle ele alındı.

Başakşehir Belediyesi, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Down sendromlu bireyleri spor alanında desteklemek amacıyla Başakşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nda düzenlenen 'Down Sendorumu ve Spor Çalıştayı'nda Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birçok akademisyen, alanında deneyimli isimler, özel sporcular ve aileleri bir araya geldi.

Çalıştayda, 'down sendromlularda antrenman' 'down sendromlularda beslenme ve ergojenik destek? 'down sendromlularda yaşam boyu öğrenme ve spor' 'down sendromlularda spor hukuku? 'yerel yönetimlerde down sendromu' başlıkları altında 5 komisyon oluşturuldu.

ÖDÜL TÖRENİ DE YAPILDI

Komisyonların yanı sıra 'down sendromuna genel bakış' isimli panelde down sendorumu ve spor tüm yönleriyle konuşuldu. Çalıştay öncesinde Başakşehir Spor Kulübü ve Down Sendromu Milli Takımı sporcularının oynadığı özel maç izletildi. Çalıştayın açılışı müzisyen Onur Basri Aksu'nun piyano resitaliyle başladı. Ardından ünlü sanatçıların 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'yle ilgili gönderdiği videolar izlendi. Ayrıca, down sendromlu başarılı sporculara ödülleri takdim edildi.

'TÜRKİYE'DE İLK DEFA UYGULANMIŞ BİR PROJE'

Çalıştay öncesinde açıklama yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 'Şu anda yeni belediye binamızdayız. Bugün iki güzelliği yaşayacağız. Birincisi; belediye binamızın aktif olarak çalışmaya başladı. İkincisi de Down Sendromu ve Spor Çalıştayı'yla down sendromlu kardeşlerimizin sporla birlikte şehre nasıl uyarlandığını konuşacağız. Bugün çalıştayımızda önce 72 akademisyenimizle bir çalıştay oluşturacağız. 5 komisyonumuz var. Bu, Türkiye'de ilk defa uygulanmış bir proje. İnşallah bu proje neticesinde down sendromlu kardeşlerimiz şehir içerisindeki adaptasyonunu hızlıca sağlamış olacak. Biz bunun için akademisyenlerimizle, sporcularımızla, bu işe katkı sağlayacağını düşündüğümüz tüm partnerlerimizle çalıştayımızı gün içerisinde tamamlamış olacağız' dedi.

ÖZDEMİR: FUTBOLU ÇOK SEVİYORUM

Down Futsal Milli Takımı'nın 22 yaşındaki Furkan Özdemir, 'Ben güzel futbol oynarım. Futbolu çok seviyorum, mutluyum. Takım arkadaşımla hedefimiz dünya şampiyonu olmak. Şampiyon olup herkesi mutlu etmek istiyoruz' diye konuştu.

Dünya şampiyonu tekvandocu Fatima Kevser Kıdeyş ise spor yaptıkça mutlu olduğunu söyleyerek herkesin sporla ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title