Haberler

Baronlar Kaçamadı

8 Ay Takip Sonucu İstanbul ve Van'da Eşzamanlı Uyuşturucu Operasyonu Yapıldı. 148 Kilo Eroinle Birlikte, Koton Mağazaları'nın Eski Ortaklarından Yavuz Yılmaz ile Yakut Otelleri'nin Sahibi Orhan Yakut'un da Aralarında Bulunduğu 18 Kişi Gözaltına Alındı.

8 ay takip sonucu İstanbul ve Van’da eşzamanlı uyuşturucu operasyonu yapıldı. 148 kilo eroinle birlikte, Koton Mağazaları’nın eski ortaklarından Yavuz Yılmaz ile Yakut Otelleri’nin sahibi Orhan Yakut’un da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL Narkotik Şube Müdürlüğü dedektifleri uluslararası bir uyuşturucu şebekesinin yurtdışına yüklü miktarda uyuşturucu sevkıyatı yapacağı bilgisini aldı. Şebeke üyesi olduğu belirlenen şahıslar izlemeye, telefonları da mahkeme kararı ile dinlemeye alındı. 8 ay boyunca sürdürülen takipte sevkıyatın, Koton Mağazaları’nın eski ortaklarından Yavuz Yılmaz, Yakut Otelleri’nin sahibi Orhan Yakut, Avni Soytaş ve İranlı Cerimi Rikabadi tarafından yönetildiği ortaya çıktı. İran’dan getirilen eroini, Ağrı’dan İstanbul’a getiren TIR Çamlıca gişelerinde Narkotik dedektifleri tarafından durduruldu. TIR’da yapılan aramada, konteynerdeki özel bölmelere zulalanmış 148 kilo eroin ele geçirildi. Eşzamanlı olarak İstanbul ve Van’da gerçekleştirilen operasyonlarda ise Yavuz Yılmaz, Orhan Yakut, Avni Soytaş ve İranlı Cerimi Rikabadi’nin de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

Bayram’ın yakını

Uyuşturucunun, İstanbul üzerinden Hollanda’ya gönderileceği bildirildi. Orhan Yakut’un, ABD tarafından Başkanlık Yabancı Uyuşturucu Kaçakçıları listesine alınan eski Van milletvekili Mustafa Bayram’ın damadının kardeşi olduğu ortaya çıktı.

TIR’da 200 kg eroin

ÇANAKKALE polisi, Hollanda’ya mermer götüren SK 404 JD plakalı TIR’ı dün sabah Denizli girişinde durdurdu. Narkotik köpeği ’Şila’ ile 3 saat süreyle yapılan aramada, mermer saksılıklar içinde 402 paket halinde yaklaşık 200 kilo eroin ele geçirildi. TIR’ın yabancı uyruklu şoförü gözaltına alındı. n Erdem SÜREK/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title