Haberler

Bakan Özak Mersin'de

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Danyal Peygamber'in Kabrini Ziyaret Etti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Danyal Peygamber'in kabrini ziyaret etti.

Bakan Özak, partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nın ardından, beraberinde Mersin Milletvekilleri Ali Er, Saffet Benli, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ve İl Başkanı Muhammet Gültak ile Tarsus'a gelerek, Makam Camii'nin altında bulunan Danyal Peygamber'in türbesini ziyaret etti. Burada Bakan Özak'a, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından türbe hakkında bilgi verildi. Kocamaz, türbenin Türkiye için büyük önemi olduğunu belirterek, "Bu zamana kadar kazı çalışmalarının tüm masrafını belediye olarak karşıladık. Hükümetimizden destek görmedik. Çalışmaların hızlandırılması için destek bekliyoruz. Türkiye'nin ilk ve tek peygamber kabri buradadır. Burası, düzenlemesi yapıldıktan sonra turizm açısından büyük önem arz edecektir" dedi.

Mersin'e kadar gelmişken Danyal Peygamber'in kabrini ziyaret etmeden geçmek istemediğini ifade eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ise, türbenin inanç turizmine açılması amacıyla yapılan çalışmaların hızlandırılması için gereken desteği sağlayacaklarını söyledi.

Bakan Özak, daha sonra kabrin bulunduğu yere inerek, inceleme yaptı. Özak, buradaki incelemelerinin ardından Çamlıyayla İlçesi'ne hareket etti.

(EY-MT-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title