Haberler

Bakan Kutbettin Arzu Çözüm Sürecinin Devam Ettiğini Söyledi

Güncelleme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Kürt meselesiyle ilgili çözüm sürecinin aynen devam ettiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Kürt meselesiyle ilgili 'Çözüm sürecinin' aynen devam ettiğini öne sürerek, Kürt sorunun çözümüyle ilgili başlattıkları çalışmalarda bir eksik olmadığını söyledi. Bakan Arzu, "Terör örgütünün yapmış olduğu saldırılara karşı kamu güvenliğini sağlamak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için bir görevimiz var." dedi.

"NE İSA'YA NE MUSA'YA"

Diyarbakır'da bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, kentte görev yapan gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda Bakan Arzu'ya, Vali Hüseyin Aksoy ve Emniyet Müdürü Adnan Taşdan eşlik etti. Gazetecilerin çok zor şartlar altında çalıştığını anlatan Bakan Arzu, bölgede nefes almanın bile bir bedelinin olduğunu ifade etti. Bakan Kutbettin Arzu, şöyle dedi:



"Bu bölgede yaşayan işadamı, emekçi, gazeteciler, herkes ağır bedeller ödüyor. Çünkü çok sıkıntılı şartlarda yaşıyorlar. Bu görevini başka bir yerde yapsa, belki daha rahat bir ortamda işini sürdürecek. Ama tüm bunlara rağmen burada kalıyorsa bu, takdire değer bir yaşam biçimidir. Tabii bunların içinde en zor olanı ise, basın mensubu olmaktır. Hem camiden, hem de kiliseden oluyorsunuz. Ne İsa'ya, ne de Musa'ya. Her an bir şiddet ortamı içinde, hayatınızı da riske ederek, vatandaşlarımızın doğru habere ulaşması konusunda büyük çaba sarf edeceksiniz."

"SURİYE VE IRAK'TA DA KÜRT SORUNU VAR"

Bakan Arzu, aynen devam ettiğini ifade ettiği 'Çözüm süreci'nde muhatabın millet olduğunu anlatırken şöyle konuştu:

"Kürt sorunun çözümü herhangi bir örgüt, ya da partinin tekelinde değil, bütün vatandaşlarımızın ortak sorunudur. Yani bir Türkiye sorunundur. Türkiye sorunu olmasının ötesinde bir Orta Doğu sorunudur. Bugün Kürt sorunu uluslararasılaşmıştır. Türkiye gibi, Suriye ve Irak'ta da Kürt sorunu var. Türkiye'nin Kürt sorunu var ama ayrıca Orta Doğu'nun bir sorunu var. Hükümetimiz ilk günden beri, Kürt sorununu 76 milyonun sorunu olarak gördü ve '76 milyonla beraber çözelim' dedi. İşin bir de terör boyutu var. Tabii terör boyutu, terör örgütünün bir an önce silahları bırakması ve bir barış ortamının oluşmasıydı. Hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalarda İmralı, Kandil ya da HDP ile görüşmelerin sürdürülmesi terör boyutuyla ilgiydi. Bunun da şartı; silahların bir an önce susmasıydı. 2013 yılının mayıs ayında silahlar susacak ve terör örgütü mensupları Türkiye dışına çıkacaktı. Bugün çözüm süreci aynen devam ediyor. Vatandaşlarımızla Kürt sorununun çözümüyle ilgili yaptığımız çalışmalarda bir aksaklık yok. Ancak terör örgütünün yapmış olduğu saldırılara karşı, kamu güvenliğini sağlamak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için bir görevimiz var. Bunu da demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerden taviz vermeden, güvenlik ve asayiş sorununu demokrasi içerisinde çözme konusunda çabamız var. Birileri çıkıp, şehrin bir bölgesini özerk ilan edip, orada barikat kurup, vatandaşlarımızın yaşama şartlarını engellerse, kamu görevi de buna engel olmaktır."



"ÜLKENİN BATISINDA ÇÖZÜM SÜRECİNDEN DOLAYI ELEŞTİRİ ALDIK"

'Çözüm sürecinin' başlaması ardından, ülkenin batısında eleştiriler aldıklarını kaydeden Bakan Arzu, Türkiye'nin batısında, "Çözüm sürecinde örgütün yaptığı bir sürü eyleme göz yumdunuz. Onlar bu süreçte silah bırakmadılar, yığınaklar yaptılar, vatandaşlara baskı uyguladılar, vatandaşlardan vergi adı altında paralar topladılar." gibi eleştiriler aldıklarını kaydetti. Bakan Kutbettin Arzu, buna ilişkin şöyle dedi:



"Bu süreç içerisinde örgütün yapmış olduğu çalışmalara karşı hükümetin, sırf barış süreci sekteye uğramasın diye, olayları daha serinkanlı takip etmesinden kaynaklı süreç yaşandı. Ancak öyle bir hale geldi ki, vatandaşlarımızın bu bölgede özgürlüklerinin önünde çok engeller oluştu. Örgüt, barajların yapılmasını bile, çözüm sürecine karşı bir eylem diye nitelendirerek savaş ilan etti. Silvan Barajı'nın yapılmasıyla ya da barış sürecinin engellenmesi, yeniden bir çatışma sürecinin başlamasıyla hiçbir ilgi ve alakasıyla olmayan bir görüştür. Dolayısıyla buna karşı hükümetimizin yapmış olduğu çalışma, vatandaşımızın hak ve özgürlüklerini korunmasıyla ilgili bir çabadır. Çözüm sürecinde Kürtler, Kürt diliyle ilgili geçmişte yapılan birçok yanlış uygulama düzeltildi. Halen de düzeltilerek, devam ediyor."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 28 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 28 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Adalet Bakanlığı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugünün (28 Mayıs) kararları neler? Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680
Deniz Akkaya'dan kızıyla ilgili ağızları açık bırakan sözler: Önce dövdü sonra balkona kilitledi

Deniz Akkaya'dan kızıyla ilgili ağızları açık bırakan sözler: Önce dövdü sonra balkona kilitledi

500

Yorumlar (17)

Aaaah ahMobil-IOS:

Haci kubbetin senin patron (rte)öyle demiyor ama.

8
2
yanıtYanıtla
RemziMobil-IOS:

Yani hala pkk ya teslimsiniz Allaha şükürler olsun ki oyum nasip olmadı size MHP başka parti tanımam

6
0
yanıtYanıtla
Ahmet.....:

büyük sorun türkiyede kivirma bakancik dürüst olun

2
2
yanıtYanıtla
........................................:

Bu Haberle İlgiŞUÇ SENDE DEYİL SENİ BAKAN YAPANDA

2
0
yanıtYanıtla
ASMAZI..ASAR:

Biz. koyunlara. duyrulur. baska. yoruma. gerek. yok.

1
1
yanıtYanıtla
serhabunMobil-ANDROID:

iii melik konustukca batiyor

1
0
yanıtYanıtla
KIYTIRIK UZMAN:

sormak lazim batiya . . . eskisi gibi rusyayi bolmeye sicak bakiyormisiniz. . . hic sanmiyorum. . . hic sanmiyorum. . ?

0
1
yanıtYanıtla
ZZ:

BU HERİFE NE İÇİRMİŞLER BÖYLE :)))__________________

1
0
yanıtYanıtla
1.KAT ASKER MELEK:

abc abc abcdefg abc abc abcdefg. . . okula gidiyorum. . . okumayi ogrenmeye. . . okula gidiyorum. . . okumayi ogrenmeye. . . korler ve uyur gezerler okulunu esmere tavsiye ederim. . . . ?

0
1
yanıtYanıtla
1.KAT ASKER MELEK:

ESMERIN GERI ZEKALI OLDUGUNU DUYDUM. . . UYUR GEZER OLDUGUNU YENI YENI OGRENIYORUZ. . . GUNAYDIN BAYAN GONZALEEEEEEEEES. . . ?

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title