Haberler

Azerbaycan'da Ezan Tartışması

Azerbaycan'da Camilerin Yönetim ve Faaliyetlerinden Sorumlu Olan Kafkas Müslümanları İdaresinin Başkanı Allahşükür Paşazade, Ezanın Yasaklandığına İlişkin Haberlerin Doğru Olmadığını Belirtti.

Azerbaycan'da camilerin yönetim ve faaliyetlerinden sorumlu olan Kafkas Müslümanları İdaresinin Başkanı Allahşükür Paşazade, bazı gazetelerde ezanın yasaklandığına ilişkin haberlerin yer aldığını, bunun doğru olmadığını belirtti.

Paşazade, ''Ezan okunmasıyla ilgili olarak gündeme gelen konu, daha çok teknik ağırlıklı bir konu. Yakın zamanda çözüleceğini ümit ediyoruz'' dedi.

Camilere, konuya ilişkin önerilerini hazırlamaları talimatı verdiklerini bildiren Paşazade, "bu talimatın şifahi olması nedeniyle bazı anlaşmazlıkların ortaya çıktığını" söyledi. Paşazade, "ezanın yasaklandığı gibi asılsız konuların tartışılmaması ve konuya siyasi açıdan yaklaşılmaması" gerektiğini kaydederek, ''Ülkemizde ezanı hiç kimse, hiçbir zaman yasaklayamaz'' dedi.

Kafkas Müslümanları İdaresi sözcüsü Akif Ağayev, daha önce yaptığı açıklamada, ezanın hoparlörden okunmasına son verileceğini ve müezzinlerin ezanı minareye çıkarak okuyacağını söylemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title