Haberler

Ayıları Valiye Şikayet Etti, Aldığı Cevaba Şaşırdı

Giresun'un Çaldağ Beldesi'nde bir açılış programına katılan Vali Dursun Ali Şahin, arıcıların ayılar hakkındaki şikayetlerini dinledi.

Giresun'un Çaldağ Beldesi'nde bir açılış programına katılan Vali Dursun Ali Şahin, arıcıların ayılar hakkındaki şikayetlerini dinledi.

Yörede 40 civarındaki arıcının peteklerinin ayılar tarafından zarar gördüğünü belirten Çaldağ Merkez Muhtarı

İbrahim Genç Vali Dursun Ali Şahin'e "Bizler arıcılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Ancak vurulması yasak olan ayılar 37 tane arıcının peteğine zarar verdi. Vursak vuramıyoruz, vurmasak zarar görüyoruz" şeklinde şikayette bulundu.

Vali Dursun Ali Şahin ise "Ayıların balı sevdiğini biliyorum ancak bu kadar zarar vermesine şaşırdım doğrusu. Bu ayılar insan cinsinden olmasın" ifadelerini kullandı.

Peteği zarar görev arıcıya yardımcı olacağını belirten Vali Şahin "Bizler yaban hayatının korunması için geçen yıl 5 ton mısır, 3 ton buğdayı doğaya bıraktık. Oradaki yaban hayatının korunmasını istedik. Ancak ayıların arıcılara zarar vermesi konusunda ise Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğümüzle görüşüp ne yapabileceğimizi değerlendiririz. Yaban hayatını koruyalım ancak arıcılarımızın da zarar görmesini istemeyiz elbet" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dursun Ali Şahin Giresun Çaldağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title