Haberler

Avustralya'da Çevrecilerin Köpek Balığı Kanunu Protestosu

Batı Avustralya eyaleti hükümetinin aldığı, sahillerde tehlike oluşturdukları gerekçesiyle 3 metreden büyük köpek balıklarının öldürülmesi kararı, çevrecilerce protesto edildi.

Avustralya'nın Batı Avustralya eyaleti hükümetinin sahillerde tehlike oluşturduğu gerekçesi ile 3 metreden daha büyük köpek balıklarının öldürülmesi için aldığı karar binlerce kişinin katılımıyla Batı Avustralya'nın başkenti Perth'de protesto edildi.

Hafta sonunda yapılan ve 4 binden fazla hayvanseverin katıldığı, protesto daha önce köpek balıklarının plajda yüzenlere saldırdığı başkent Perth'teki Cottesloe Beach'te yapıldı. Çevre koruma grupları ve muhalefet partisi temsilcileri yaptıkları konuşmalarda eyalet hükümetinin 'köpek balıklarını yakala ve öldür' politikalarının sahilleri güvenli hale getirmeyeceğini savundu.

Protestocular köpek balıklarının öldürülmesi durumunda denizlerdeki ekolojik dengenin bozulacağını ve bundan birçok deniz canlısının olumsuz etkileneceğini ifade etti. Çoğunluğu Avustralya içinden olmak üzere 37 bin imza toplayan üniversiteler ve çevre örgütleri, hükümeti kanundan bir an önce vazgeçmeye çağırdı.

-Hükümet geri adım atmıyor-

Yapılan konuşmalarda, gösterilere katılan binlerce kişinin Batı Avustralya hükümetine önemli bir mesaj verdiği belirtilerek kanunun iptal edilmesi istendi. "Köpek balıklarımızı kurtarın" pankartları açan protestocular insan hayatının önemli olduğunu ancak hayvanların hayatlarının da korunması gerektiğini belirterek kanun uygulanmaya başlandığında, yapılanları resim ve videoya çekerek seslerini bütün dünyaya duyuracaklarını ilan etti. 10 Ocak 2014'ten itibaren uygulanmaya başlayacak kanunu, Batı Avustralya için utanç verici olarak niteleyen protestocular Başbakan Colin Barnett'in kanundan dolayı 'utanarak başını yerden kaldırmaması gerektiğini' belirtti.

Gerek Avustralya içinden gerekse uluslararası kamuoyundan gelen baskılara aldırmayan Batı Avustralya Başbakanından kanun ile ilgili herhangi bir açıklama gelmezken Başkan Yardımcısı Kim Hayes, son 3 yılda köpek balığı sayısının hızla arttığını belirtmekle yetindi. 1 milyon dolara mal olacak projeyi profesyonel balıkçılar Batı Avustralya sahillerinde devriye gezerek uygulayacak.

-1 ayda 2 kişi öldü-

Kasım ayında Batı Avustralya'da köpek balıklarının saldırısına uğrayan biri sörfçü diğeri iki çocuk babası Avustralyalının hayatını kaybetmesi üzerine hazırlanan kanunun destekçileri de bir açıklama yaparak Batı Avustralya sahillerinin güvenilir olmadığını, güvenli hale gelmesi için kanuna destek verdiklerini bildirdi.

Köpek balıklarının saldırılarında ABD ilk sırada yer alırken Avustralya ikinci sırada yer aldı ancak saldırılardaki ölüm oranında ise Avustralya ilk sırada.

Dünyada 2011 yılında köpek balığı saldırılarında ölen 4 kişiden biri Batı Avustralya'dan. Köpek balıklarının en çok hedefi olan sörfçüler yüzde 60 ile ilk sırayı alırken, ikinci sırayı yüzde 35 ile yüzenler, üçüncü sırayı ise yüzde 5 ile dalgıçlar aldı. İstatistiklere göre 2011 yılında köpek balığı saldırılarından tüm dünyada ölen insan sayısı 12 olurken, buna karşılık tüm dünyada avlanılarak öldürülen köpek balığı sayısını 30 milyondan fazla olduğu kayıtlara geçmiş durumda.

Özellikle Asya ülkelerinde her yıl kontrolsüzce avlanan birçok köpek balığı türü yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Avustralya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title