Haberler

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

BERLİN (AA) – Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa ülkelerinin sığınmacı krizinde ortak çözümler geliştirmesini istedi.

BERLİN (AA) – Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa ülkelerinin sığınmacı krizinde ortak çözümler geliştirmesini istedi.

Steinmeier, İsveçli mevkidaşı Margot Wallström ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Avrupa'da ekonomi ve mali krizin henüz tam olarak aşılmadığı, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının tartışıldığı ve tüm ülkelerde sığınmacı krizinin gündemde olduğuna işaret ederek, Avrupa'nın zor bir dönemden geçtiğini belirtti.

Sığınmacı krizinde Avrupa'da ortak çözümlere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Steinmeier, "Herkes kendi başına çalışırsa iyi çözümler çıkmaz" dedi.

Steinmeier, sığınmacı krizinin üstesinden gelmek için bugünden yarına gerçekleştirilebilecek tek bir çözümün de bulunmadığını belirtti.

İsveçli mevkidaşı Wallström ile Ukrayna'daki durumu da ele aldıklarını ifade eden Steinmeier, Ukrayna'daki hükümet krizinin mümkün olduğu kadar en hızlı bir şekilde aşılmasını istedi.

Steinmeier, Ukrayna'ya reform yolundan ayrılmaması ve Minsk Anlaşması'nda yer alan maddeleri yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Walström de AB ülkelerinin sığınmacı krizinde dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayarak, "Önümüzde zor bir süreç var, zor tartışmalar var. Ama inanıyorum ki ortak değerlerimiz, insani değerlerimiz temelinde pratik çözümler bulma çabasında aynı zemini paylaşıyoruz" dedi.

Görüşmede Suriye'deki gelişmeleri de ayrıntılı bir şekilde ele aldıklarını belirten Wallström, Suriyeli mültecilere insani yardım konusunda, uluslararası çabaların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Margot Wallström Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title