Haberler

Aski’de Basın Toplantısı…

Güncelleme:

Aski Genel Müdürü Kamil Kılıç:"Şimdilik Suya Zam Düşünmüyoruz

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Ankara'nın uzun yıllar su kesintisi gibi bir sorununun olmayacağını belirterek, önümüzdeki zaman içinde de suya zam yapmayı düşünmediklerini söyledi.

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, ASKİ'nin 2010 yılında gerçekleştirdiği, 2011 yılında yapacağı çalışmaları anlattığı bir basın toplantısı düzenledi.

ASKİ Genel Müdürlüğü'ndeki basın toplantısında konuşan Kılıç, ASKİ'nin en üst düzey yöneticisinden, memuruna, işçisine varıncaya kadar 24 saat süresince Ankaralı için hizmet verdiklerini belirtti.

Kooperatiflerin yapmaktan sorumlu olduğu alt yapıda kullanıldıkları malzemelerin kalitesizliğine değinen Kılıç, "Avrupa alt yapıda kullanılan boruların ömrü 75 yıl ise bizde de bu kadar dayanması gerekir.

Kişilerin sorumlu olduğu yerlerde yaptıkları alt yapı ne yazık ki çok büyük sorun yaratabiliyor. Bizde bunları denetlemek için bünyemizde beton laboratuarı kurduk. TSE belgesi olmayan boruların kullanılmasına izin vermiyoruz. Ne kadar yerleşim yeri varsa bunların hepsinin alt yapıya ihtiyacı var. Biz bunları yaparken, insanları rahatsız ediyoruz. O yüzden en başında en kalitelisini ve dayanıklısını kullanmak zorundayız" dedi.

"Izgara Ve Kanalları Koruyalım" -

Atık ve yağmursuyu kanallarının atılan atıklarla tıkandığını bununda sağlığımızı tehdit etiğini belirten Kamil Kılıç şunları söyledi:

"Kanal ve Izgaraların tıkanmasına neden olan çöplerin atıkların bu kanallara atılmasına engel olunmalıdır. Kanallardan enteresan şeyler çıkıyor. Ellerine ne geçerse bu kanallara atıyorlar.

Ağaç parçaları, yünler, inşaat atıkları, çocuk bezi yani aklınıza gelmeyecek çoklukta çöp çıkıyor. Bunlarda tıkanmalara ve bu kanalların taşmasına neden oluyor. Tıkanan kanallarda hepimizi hasta ediyor. Bu hepimizin sorunu sağlığımızı korumak içinde bunlara dikkat etmeliyiz. Çevre bilincinin gelişmesinde de yazılı ve görsel basına önemli görev düşüyor."

"Çamlıdere Barajını Depo Yapacağız"-

Kılıç, Ankara'daki yağış rejiminin bu şekilde devam etmesi halinde Ankara'nın uzun yıllar su sıkıntısı yaşamayacağına dikkat çekerek, "Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, inşallah Ankara'da 15- 20 yıl su sıkıntısı olmaz. Bunu da Kurtboğazı'ndan yaptığımız 3. İsale hattının devreye girmesiyle, uzun zaman su almayarak depo barajı haline getireceğimiz Çamlıdere barajı ile gerçekleştireceğiz.

Çünkü bu barajımızın kapasitesi dolduğu zaman tek başına 4 yıl su ihtiyacını karşılayabilecek düzeydedir. Bu yağış devam ederse bir iki yıl içinde bu barajımızda dolmuş olur. İsraf edilmemesi şartıyla herkes suyu gönül rahatlığı içinde kullanabilir "diye konuştu.

- "Suya Zam Yok"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıç, Bur gazetecinin Ankara'da suya zam olyapılıp yapılmayacağını sorması üzerine "Şu anda Ankara da suya zam yapmayı düşünmüyoruz" dedi.

Bir yandan Ankara'nın su ve kanal ihtiyaçlarını giderirken, bir yanda baraj havzalarını ağaçlandırdıklarını kaydeden Kılıç, "Bu çalışmaların yıl boyunca süreceğini vurguladı.

Başkent içme suyunun sürekli kontrol edildiğini anlatan Kılıç açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Biz suyu baraj havzalarından aldığımız noktadan başlayarak arıttığımız İvedik Arıtma Tesisinin çıkış noktasına kadar sürekli kontrol altında tutarak temiz ve sağlıklı bir şekilde Ankaralıya veriyoruz. Ankara içinde 1040 farklı noktadan su örneklerini alarak kendi laboratuvarımızda gerekli tahlillerini yapıyoruz. Sürekli kontrol ediyoruz. Bu nedenle suyumuz çok temiz ve güvenli."

- "Alt Yapı Çalışmalarının Tamamını Biz Yapıyoruz"-

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Büyükşehir Belediyesinin sınırlarının 50 kilometreye çıkmasının ardından yeni bağlanan ilçelerinde alt yapı çalışmalarını da kendilerinin yapmaya başladığını ifade ederek , "Akyurt, Bala, Bağlum, Saray, Çubuk Yenikent, Elmadağ, Pursaklar gibi bir çok yerin alt yapı çalışmalarını yeniliyoruz. Olmayanları yeniden yapıyoruz. Eskiyen boruları yenileriyle değiştiriyoruz. Atıksu ve İçme Suyu tesisleri inşa ediyor, Ankara Çayı ve diğer derelerin temizliklerini yapıyoruz" diye konuştu.

"Alternatif Hatlar

Bitince Su Kesintisi Olmayacak"-

Bu yaz kısa süreli su kesintilerinin yaşandığını hatırlatan Kılıç ,

bunlarında yeni döşenen boruların bağlantı çalışmalarından kaynaklı olduğunu anlattığı konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

"Herhangi bir arıza durumunda devreye girecek olan alternatif boru hattı çalışmalarımızı Toptancı Hal'in bulunduğu yere kadar getirdik. Bu yılda bu hattı Altınpark P9 pompa istasyonuna kadar götüreceğiz. Bundan sonra da beton boru kalmayacak. Bu hattın da devreye girmesiyle Başkentte artık bölgesel arızalar dışında su kesintileri yaşanmayacak"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title