Haberler

Aşık Sümmani, Ablak Taşı'nda anıldı

Güncelleme:

Aşık Sümmani, Ablak Taşı'nda anıldıı Kerim tilaveti ile devam ederek dualar edildi.

Aşık Sümmani, Ablak Taşı'nda anıldı

ERZURUM 'Aşık Sümmani'yi Anma Şenlikleri' Erzurum'un Narman ilçesine bağlı Samikale köyünde sela verilerek başladı. Ardından saygı duruşu ile devam eden şenlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam ederek dualar edildi.

Erzurum hak aşığı Aşık Sümmani, Narman ilçesi ve doğup büyüdüğü Samikale köyünde düzenlenen törenlerle anıldı. Bu yıl 21.'si düzenlenen Aşık Sümmani Anma Şenlikleri Narman Samikale Mahallesi Ablaktaşı mevkiinde başladı. Etkinlikte Aşık Sümmani Babanın torunu Hüseyin Sümmanioğlu, dedesine ait şiirlerini okudu.

Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser, "Aşık Sümmani'yi bade içtiği ablak taşında onu anmak ve tanıtmak için toplandık. Türk Aşık edebiyatının yöremizin değerli ismi Aşık Sümmani'yi ülkemizde herkesin bilmesi içi elimizdeki her tülü gayreti göstermek çabası içerisindeyiz. Çocuklarımıza Sümmani'nin şiirlerini en güzel kim okuyor yarışmaları düzenledik, inşallah şenliklerimizde hem onu tanırsınız hem de onu anarsınız hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Şenlikte bir konuşma yapan Narman Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu da, "Orta Asya'daki ozanlık geleneğinin Anadolu'muza Aşıklık geleneğine dönüşmesinde önemli katkılar sağlayan illerden bir tanesi Erzurum'dur. Erzurum içerisinde de Aşıklık geleneğine en çok katkıyı sağlayan 1861 yılında şuan bulunduğumuz Samikale köyünde doğmuş sanatıyla Aşıklık geleneğine yeni bir heyecan katan bununla beraber şiirlerini üslup ile yorumlayan Aşık Sümmani'dir. 54 yıllık kısa hayatına birçok konuşmayı bir çok şiiri sığdıran Aşık Sümmaniyi minnetle rahmetle yad ediyoruz" dedi.

Aşık Sümmani şenliklerinde buluşmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Bursa Yıldırım İlçesi Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Dünya bir han bizlerde birer yolcuyuz. Aşık Sümmani'de hiç şüphesiz ki bu yolculardan biriydi. 107 sene önce o da bir yolcu olarak bu handan gelip geçti. Ancak onun eserleri hala yaşamaya devam ediyor. Bir insan için en büyük nimet eserlerinin ölümsüz olmasıdır. Onun için Aşık Sümmani'yi ve diğer aşıklarımız insanlık için eser bırakan tüm büyüklerimizi saygıyla yad ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bir çok aşık, Sümmani babanın türkü ve şiirlerini okudular. Program aşıklar atışması ile son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title