Haberler

Âşık Mahzuni Şerif, Karşıyaka'da anıldı

Güncelleme:

Âşık Mahzuni Şerif, 77. doğum gününde Karşıyaka'da anlamlı bir etkinlikle anıldı.

Oğlu Ali Mahzuni, babasının en güzel eserlerini seslendirirken, CHP Parti Meclisi Üyesi Gazeteci-Yazar Ali Öztunç da 'Devr-i Mahzuni' kitabını anlattı. Başkan Akpınar "Aşık Mahzuni Şerif ölümsüzdür" dedi.

ASRIN PİR SULTAN'I

Karşıyaka Belediyesi, "Asrın Pir Sultan'ı" olarak gösterilen ve 2002 yılında yaşama veda eden Âşık Mahzuni Şerif için özel bir anma programı düzenledi. Büyük ustanın sevenleri, 77. doğum günü olan 17 Kasım'da Deniz Baykal Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Etkinliğe; Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar'ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, milletvekilleri Gürsel Erol, Gaye Usluer ile Ceyhun İrgil, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve bine yakın Mahzuni Şerif seveni katıldı.

OĞULDAN BABAYA TÜRKÜLER

Gecede, ozanlık geleneğinin son temsilcisi Âşık Mahzuni Şerif'in en sevilen eserlerini, oğlu Sanatçı Ali Mahzuni seslendirdi. Salonu dolduranlar, unutulmaz eserlere hep birlikte eşlik etti. Başkan Akpınar da bir ara sahneye çıkarak oğul Mahzuni ile 'Merdo' türküsünü seslendirdi. Gecenin bir diğer konuğu da 'Devr-i Mahzuni' kitabında ozanın yaşam öyküsünü kaleme alan CHP Parti Meclisi Üyesi Gazeteci-Yazar Ali Öztunç'tu. Öztunç konuklara hem Âşık Mahzuni Şerif hakkında bilinmeyenleri anlattı hem de kitaplarını imzaladı.

"ÂŞIK MAHZUNİ ÖLÜMSÜZDÜR"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Âşık Mahzuni Şerif; sazıyla, sözüyle, kardeşlik sevdasıyla bu toprakların yetiştirdiği en önemli değerlerden biridir. Emperyalizme karşı durmuş, nerede haksızlık varsa baş kaldırmış, 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' dizeleriyle Atatürk sevdamıza tercüman olmuş Âşık Mahzuni Şerif, hem sanatçı hem de aydın kimliğiyle bizler için ölümsüzdür. Büyük Ozan! Derdin derdimiz, hasretin hasretimiz, türkülerin türkümüzdür. Hep bizimlesin, hep seninleyiz. Karanlığa, yobazlığa, sömürüye, şiddete ve cehalete asla teslim olmadık, asla teslim olmayacağız. Bu da sana ve bütün gidenlerimize sözümüz olsun" dedi.

GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Devr-i Mahzuni Kitabı'nın yazarı Ali Öztunç ise "Aşık Mahzuni Şerif, her zorluğu yaşamasına rağmen hiç yılmayan, ülke ve Anadolu sevdasından hiç vazgeçmeyen büyük bir ozan. 'Hayatımdaki en büyük kıble Atatürk'tür' diyor büyük usta. Bizler tarihimizi, geçmişimizi unutmamalıyız. Gelecek nesiller Mahzuni Şerif'i daha iyi tanısın diye bu kitabı yazdım. Umarım bunu başarırız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hüseyin Mutlu Akpınar Mahzuni Şerif Karşıyaka Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title