Haberler

Arınç'tan Cbü Rektörü Pakdemirli'ye Övgü

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde Çeşitli Temaslarda Bulundu.

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde çeşitli temaslarda bulundu. Arınç, törende yaptığı konuşmada, CBÜ Rektörlü'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'ye övgü yağdırdı. Arınç, ''Manisa'nın güzel bir evladıdır. Genç yaşta bilim adamı olarak çok büyük başarılar kazandı ve bu başarıları takdir edildiği içindir ki rektörlüğe atandı' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve beraberindeki kalabalık bir heyet sabah saatlerinde Turgutlu'ya geldi. Arınç'ın ziyaretine Vali Celalettin Güvenç, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile Manisa ve Turgutlu protokolü katıldı. Turgutlu Belediyesi tarafından Orta Park Restoran'da düzenlenen sabah kahvaltısının ardından Hilmi Pekcan İlköğretim Okulu bahçesine İl Özel İdare ile Turgutlu Belediyesi tarafından yapılacak 24 derslikli ek binanın protokolü imzalandı. Ardından hayırseverlere plaket verilerek emniyete alınan dört aracın anahtar teslimi yapıldı. Arınç'ın temasları sırasında Turgutlu Emniyet Müdürlüğü'nün yumurtalı protesto ihtimaline karşı şemsiye önlemi aldığı görüldü.

Düzenlenen ortak törende ilk konuşmayı Turgutlu Belediye Başkanı AK Parti'li Serhat Orhan yaparak, eğitim, sağlık başta olmak üzere her konuda hayırseverlerin desteğinin çok büyük olduğunu söyledi. Kaymakam Nazmi Günlü, Turgutlu'da neredeyse her okulun tabelasında bir hayırseverin isminin yeraldığını belirtti. Vali Celalettin Güven de, '' Gerçekten bugün çok güzel şeyler oluyor Turgutlu'da. Kentlerimiz Avrupa'daki kentlerin düzeyine geldi' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise ''Turgutlu Manisa için yükselen bir değerdir' diyerek başladığı konuşmasında, ilçede kamu ve belediye yatırımlarının öneminden söz etti. Türkiye'nin ekonomik durumuna değinen Arınç, ''2011 yılına girerken Türkiye ekonomik alanda bütün Avrupa ülkelerinin önünde bulunuyor. Bunun için Allah'a hamd ediyoruz. Tüm dünyayı kasıp kavuran son 4 yılın global ekonomik krizinden en az zarar gören ülkelerden birisi de Türkiye'dir ve bu kriz döneminden büyük fırsatlar ve büyüme imkanları yakalayan Türkiye'dir. Büyüme hızı bütün ülkelerde eksileri gösterirken, Avrupa ülkelerinin çok büyük kısmı mendil açıp dilenecek hale gelmişken, Türkiye yüzde 7'lik büyüme hızı ile ihracatını 130 milyar dolara çıkarmıştır. Hamd olsun ki bu krizden etkilenmeden mümkün olabildiğince kendisini kurtarabilmiş ve makro ekonomik dengelerde iyi bir noktaya gelmiş durumdayız. Bütçe rakamlarını mecliste gördüğümüz zaman halkımıza güzel şeyler söyleme imkanı bulduk. Bundan dolayı çok bahtiyarız' dedi.

REKTÖRE BAŞARILAR DİLEDİ

Bunun sağlanması için başta hükümet olmak üzere, sivil toplum ve meslek kuruluşlarının var gücüyle çalıştığını belirten Arınç, burada konuyu CBÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'ye getirdi. Arınç, ''Aramızda Celal Bayar Üniversitesi'nin yeni rektörü de bulunuyor. O da Manisa'nın güzel bir evladıdır. Genç yaşta bilim adamı olarak çok büyük başarılar kazandı ve bu başarıları takdir edildiği içindir ki rektörlüğe atandı. Sayın Mehmet Pakdemirli'yi çok yakından tanıdığınızı biliyorum. Bu değerli bilim adamımıza, rektörümüze hepimiz adına başarılar diliyoruz. Allah kolaylık versin. Öğrenci sayısı 30 bine yaklaşan Celal Bayar Ünversitesimizin Türkiye'deki ilk 10 üniversite arasına girmesi yurtiçinde ve yurtdışında çok büyük başarılar göstermesini hepimiz canı yürekten temenni ediyoruz. Sayın rektörümüz üniversitemizi güçlendirmek istiyor. Bu mevcut yapıyı güçlendirmekle de olacaktır. Turgutlu'da bir fakülte açma durumu olacaksa, kendileri bunun bir teknoloji fakültesi olarak düşünülebileceğini söyledi. Allah'ın takdiridir. Benim gönlümden geçen de buydu. Peki niye bir Ziraat Fakültesi değil de bir Teknoloji Fakültesi Turgutlu'ya münasip görülüyor? Çünkü Turgutlu bu işin üstadı olmuştur' dedi.

Arınç, daha sonra Turgutlu'ya eğitim sağlık ve güvenlik konularında destek veren hayırseverlere, başta belediye başkanı Serhat Orhan'ın eşi Türkan Orhan, Hasan Ferdi Turgutlu ve Ali İhsan Demirdöver olmak üzere plaket verdi. Arınç daha sonra Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne alınan yeni otomobillerin anahtarlarını polis memurlarına teslim etti. Bu arada Turgutluspor başkanı Murat Ayhan, Arınç'a forma ve atkı hediye etti. Manisaspor Son olarak Turgutlu Kaymakamlığında yapılan toplantının ardından Arınç, ardından karayolu ile İzmir'e geldi.

İZMİR'DEKİ TEMASLAR

Arınç ilk olarak Evka-3'teki Ali Rıza Güven Camisi'nde Cuma namazını kıldı. Ardından Karayolları Bölge müdürlüğü'ne geçen Arınç, burada bölge Müdürü Erol Altun'dan bilgi aldı. Arınç ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne geçti. Arınç gazetecilerin gündemle ilgili sorularına, ''Bugün iç politaka konusunda açıklama yok' diyerek geri çevirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title