Haberler

Arçelik Lg İşçilerinin, İşverene Açtığı Davanın Görülmesine Başlandı

Kocaelo’nin Gebze ilçesinde bulunan Arçelik LG fabrikasından işten çıkarılan 173 işçiden 56’sının işverene açtığı davanın ilk duruşması Gebze Adliyesi 1. İş Mahkemesi’nde görüldü.

Kocaelo'nin Gebze ilçesinde bulunan Arçelik LG fabrikasından işten çıkarılan 173 işçiden 56'sının işverene açtığı davanın ilk duruşması Gebze Adliyesi 1. İş Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşma öncesinde işçiler adına basın açıklaması yapan Suray Karakuş, "Biz Arçelik- LG işçileri de Gebze Organize Sanayi bölgesinde bulunan Arçelik LG fabrikasında Türk Metal'e karşı isyanımızı başlattık. Kendiliğinden taban örgürtlenmesi biçiminde yürüyen faaliyetlerimiz sonucunda sendikadan istifa ettik" dedi.

Sendikal tazminat için dava süreci devam ediyor diyen Karakuş, "Bu süreçte Türk Metal yönetimiyle ortak davranarak işçilere yoğun baskı uyguladı. Ardından üretimden gelen gücümüzü kullanarak, mobbingin son bulması ve Türk Metal'in tamamen gönderilmesi için hak arama mücadelemizi başlattık. Fabrika yönetimi taleplerimizi karşılamak yerine 173 kişiyi işten çıkardı. Biz de geri adım atmayarak direnişi dışarıya taşıdık. ve direniş çadırı kurarak cevap verdik. Şimdi ise işe iade ve sendikal tazminat için dava süreci devam ediyor"şeklinde konuştu.

Geleceklerinin çalınmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Karakuş, "Bugün mücadelemizi mahkeme salonlarına taşıdık. Görülen bu haklı dava ile haksızlık, hukuk ile hukuksuzluk, emek ile sermaye arasındadır. Ekmeğimizin onurumuzun, hakkımızın ve geleceğimizin çalınmasına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması sonrasında 1. İş Mahkemesi'nde görülen davada şikayetçi işçiler ile işveren avukatları karşılıklı dosyalarını ve dosyaların içerisinde bulunan CD'leri hakime sundu. Hakim verilen CD'lerin bilirkişi tarafından incelenmesini hükmetti. Mahkeme heyeti bilirkişinin dosyaları incelemesi ve dosyaların heyete sunulması için duruşmayı 5 Nisan 2016 tarihine erteledi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gebze Adliyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title