Haberler

Antalya Yoklama Kaçağı Felçli Umut'a 'Askere Elverişli Değildir? Raporu

*- Antalya'da 5 yıl önce bir aracın çarpıp kaçması sonucu felçli kalan ve gerçek kimliği belirlenemeyince devletin 'Mustafa Öz' adıyla kimlik verdiği, ancak kamuoyunda 'Umut Bebek' olarak tanınan gencin, 'Askere elverişli olmadığı'...

*- Antalya'da 5 yıl önce bir aracın çarpıp kaçması sonucu felçli kalan ve gerçek kimliği belirlenemeyince devletin 'Mustafa Öz' adıyla kimlik verdiği, ancak kamuoyunda 'Umut Bebek' olarak tanınan gencin, 'Askere elverişli olmadığı' belirlendi.

'Umut Bebek', geçirdiği kaza sonrası hastanede kendisini tanıyan ve yoğun bakımdaki 312 gün boyunca hiç yalnız bırakmayan Gülsüm Kabadayı'ya 'koruyucu aile' statüsünde verildi. 'Mustafa Öz' adına kimlik düzenlenen ve doğum tarihi de 1.1.1992 olarak yazılan genç geçen yıl askerlik çağına gelince, Gülsüm Kabadayı'nın evine gönderilen tebligatta, 31 Ekim 2011 tarihine kadar askerlik yoklaması yaptırması gerektiği halde gelmediği için 'yoklama kaçağı' durumuna düştüğü bildirildi. Olayın gündeme gelmesinin ardından, Isparta Asker Hastanesi'nde görevli hekimler Gülsüm Kabadayı'nın Antalya'daki evine gelerek, genci muayene etti. Doktorlarca düzenlenen raporda, bu haliyle askerliğe elverişli olmadığı belirtildi.

(DHA YAZILI HABERLERE GENİŞ GEÇİLECEK)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Öz Antalya Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title