Haberler

Antalya'ya gelen turist sayısı 3 milyon 276 bin 627'ye ulaştı

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda Kovid-19 sürecinde başlatılan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" kapsamında kentte, uzayan sezon sayesinde turistler güvenli tatil yapmanın keyfini çıkarıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda Kovid-19 sürecinde başlatılan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" kapsamında kentte, uzayan sezon sayesinde turistler güvenli tatil yapmanın keyfini çıkarıyor.

Denizi, kumu, güneşi kadar tarihi mekanları, doğal güzelliği ve turistik çarşılarıyla ünlü olan kentte, farklı ülkelerden gelen turistler, bu mevsimde de denize girip, güneşlenebiliyor.

Kovid-19 sürecinde de dünyada en çok tercih edilen şehirler arasında yer alan ve ağırladığı turist sayısı bakımından Türkiye'de "turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya, 1 Ocak-31 Ekim döneminde 3 milyon 276 bin 627 turiste ev sahipliği yaptı.

Salgın döneminde alınan tedbirler sayesinde sağlıklı ve güvenli tatilin adresi haline gelen kente, en çok turist gönderen ülkeler, sırasıyla 1 milyon 402 bin 578 kişiyle Rusya, 550 bin 306 turistle Ukrayna, 335 bin 485 kişiyle Almanya, 209 bin 275 turistle İngiltere, 83 bin 996 kişiyle Polonya oldu.

"Muhteşem bir tablo"

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kınay, AA muhabirine, Kovid-19 sürecinde Türkiye'nin güvenli ve sağlıklı turizm hizmetiyle kendisini kanıtladığını söyledi.

1 Ocak-31 Ekim dönemi turizm istatistiklerini değerlendiren Kınay, şunları kaydetti:

"Olumlu, muhteşem bir tablo. Antalya, ağırladığı turist bakımından dünyada ön plana geçti çünkü Antalya'ya gelen kadar şu anda dünyanın hiçbir yerine bu kadar turist gitmemiştir. Türkiye, kapanan dünyada güvenli turizmle özellikle Antalya bölgesinde Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere başta olmak üzere birçok ülkeden misafirleri en iyi şekilde ağırladı."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Antalya turist Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title