Haberler

Antalya'da 'Diren Doğa Diren' Çevre Forumu

Antalya'da bir grup çevreci, Türkiye'de ve kentte yapılan ve yapılması planlanan nükleer santral, HES ve taş ocaklarını düzenledikleri 'Diren Doğa Diren' çevre forumuyla protesto etti.

Antalya'da bir grup çevreci, Türkiye'de ve kentte yapılan ve yapılması planlanan nükleer santral, HES ve taş ocaklarını düzenledikleri 'Diren Doğa Diren' çevre forumuyla protesto etti.

Antalya'nın Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli sivil toplum kuruluşları ve çevrecilerin katılımıyla 'Diren Doğa Diren' çevre forumu düzenlendi.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hediye Gündüz, dağları, denizleri, dereleri ve yaşam alanlarının korunmasını konuşmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Şu an katledilen yerlerin çocukların geleceği olduğunu savunan Gündüz, şöyle konuştu: "Doğamızın bağrına çok fazla hançer saplanmıştır. Bu hançerleri hep birlikte çekip çıkarmak zorundayız. Ülkemizin neredeyse 7 bölgesinin tamamında yaşanan sorunlar var. Talan, akarsular, taş ocakları, bütün dağlar, ormanlar, kıyı tahsisinde, bütün deniz kıyılarında yaşamaktadır. Bu toplantı, çalan çanların habercisidir. Yeni bir yaşam tarzı zorunludur. Biz dünyada yaşamın sürmesi için tüm insanları düşünmeye davet ediyoruz. O nedenle bu forumda buluştuk. Değişimin kapısını birlikte açacağız."

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ise, Antalya'da dağların, ovaların, derelerin yağmalandığını ileri sürerek, kentte 3 bin 267 taş ocağı, maden arama ve HES ruhsatı verildiğini belirtti. Antalya'nın bu ruhsatlarla talana açıldığını savunan Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Antalya'ya düşman girse ancak bu kadar talan edilebilirdi. Meralar talan ediliyor. Bütün Şehir Yasası'nı onaylayan Anayasa Mahkemesi'ni protesto ediyorum. Kemer ilçesi Kesme Deresi'nde bir hidroelektrik santralini çevirecek su varsa ben siyaseti bırakmaya hazırım. Önümüzdeki yüzyıl suyun stratejik önemi vardır. HES'ler ile su kamu malı olmaktan çıkıp özel sektörün eline geçmektedir. Biz buna karşıyız."

Forum diğer katılımcıların konuşmalarıyla devam etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürkut Acar Antalya HES Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title