Haberler

Anma Konseri Öncesi Zeki Müren Müzesi Ziyareti

Sanat Güneşi Zeki Müren'in, ölüm yıldönümü nedeniyle 24 Eylül'de düzenlenecek anma konserinde sahneye çıkacak olan TRT sanatçısı Gökhan Sezen, Bodrum'daki Zeki Müren Sanat Müzesi'ni gezdi.

Sanat Güneşi Zeki Müren'in, ölüm yıldönümü nedeniyle 24 Eylül'de düzenlenecek anma konserinde sahneye çıkacak olan TRT sanatçısı Gökhan Sezen, Bodrum'daki Zeki Müren Sanat Müzesi'ni gezdi. Konser öncesinde sanatçının yaşadığı evi, giysilerini kullandığı eşyaları ilgiyle inceleyen Sezen, "Zeki Müren gibi sanatçılar 100 yılda bir gelir. Onun sanatçı kişiliğine erişebilmek zor. Zeki Müren'in sanatçı kişiliğinin izinden gitmeye çalışıyorum" dedi.

Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Bodrum Kaymakamlığı tarafından, Zeki Müren'in 17'nci ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma konserinde sahne alacak olan TRT sanatçısı Gökhan Sezen, Sanat Güneşi'nin yaşamının son yılını geçirdiği ve ölümünden sonra müze haline dönüştürülen evini ziyaret etti. Sezen, ziyarete açık olan, oturma odası, yatak odası, sahne kostümleri, mutfağı ve kullandığı eşyalar ve ödüllerinin yer aldığı sergileme salonlarını gezdi. Gökhan Sezen, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, konserin sunuculuğunu yapacak olan Ayşe Egesoy, Şef Ahmet Sabancı, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan, Zeki Müren Sanat Müzesi Yetkilisi Ayser Özbulut'tan çalışmalarla ve anma etkinlikleri ile ilgili bilgi aldı. Sezer, anma konserinin repertuvarında da Zeki Müren'in icra ettiği, bestelediği şarkılara yer vereceğini belirtti.

Bodrum Antik Tiyatro'da Ayşe Egesoy'un sunumu ile gerçekleşecek konserde ilk olarak Şef Ahmet Sabancı yönetimindeki Zeki Müren'in Sanatını ve Müziğini Koruma ve Yaşatma Derneği Türk Müziği Topluluğu sahne alacak. İkinci bölümünde ise TRT Gökhan Sezen sanatçının sevilen eserlerini izleyenlerle birlikte seslendirecek. Konser, halka açık ve ücretsiz olacak. Sanat güneşi Zeki Müren, 24 Eylül 1996'da İzmir TRT Stüdyoları'ndaki programda fenalaşmış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title