Haberler

ANKARA Selde boğulmaktan son anda kurtarılan Sude: Umudu kestik, ölümü bekledik -2

Selde boğulmaktan son anda kurtarılan Sude: Umudu kestik, ölümü bekledikAnkara'da dün meydana gelen sel felaketinde suyla kaplanan evlerinden boğulmak üzereyken polisin kapıyı kırmasıyla kurtarılan Nurgül Artan (46) ve kızı Sude Oğuzman (17) yaşadıklarını anlattı.

Selde boğulmaktan son anda kurtarılan Sude: Umudu kestik, ölümü bekledik

Ankara'da dün meydana gelen sel felaketinde suyla kaplanan evlerinden boğulmak üzereyken polisin kapıyı kırmasıyla kurtarılan Nurgül Artan (46) ve kızı Sude Oğuzman (17) yaşadıklarını anlattı. Sude Oğuzman, "Çığlıklarınızı kimse duymadığı için bir süre sonra umudumuzu kestik, ölümü beklemeye başladık. Sesleri duyunca polis olduklarını ve bizi kurtarmaya geldiklerini anladık" dedi.

Başkent'te dün etkili olan sağanağın yol açtığı sel felaketinde, Nurgül Artan ve kızı Sude Oğuzman'ın oturduğu Sincan Ulubatlı Hasan Mahallesi Birgül Sokak'taki apartmanın bodrum katındaki evlerini su bastı. Yükselen sel suları nedeniyle kapıyı açamayan anne ve kızı, içeride mahsur kaldı. Çevredekilerin haber vermesiyle gelen Sincan Fatih Polis Merkezi'nde görevli Komiser Yardımcıları Hakan Gür ve Kadir Gönüllüer, kapıyı kırarak içeriye girdi. Boğulmak üzere olan anne ve kızı, suyun tahliye edilmesi ardından evden çıkarıdı. POLİSLER ZİYARET ETTİ

Komiser Yardımcıları Hakan Gür ve Kadir Gönüllüer, anne ile kızına 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyarette anne ile kızı, kendilerini ölümden kurtaran komiser yardımcılarına sarılarak teşekkür etti. Komiser Yardımcısı Hakan Gür, "Biz zaten bölgedeydik, anonsu duyunca hemen geldik. Biz hemen suları yararak, kapıyı kırmaya çalıştık. Amacımız bir an önce kadınları kurtarmaktı. O anda kendi annemiz, kız kardeşimiz olarak gördük. Kadınların sesini duyunca suyu unutup tekme ve çekiç darbeleri ile kapıyı kırdık" dedi.

Komiser Yardımcı Kadir Gönüllüer ise, "Mazgalla kapıyı kırdık. Su tamamen boşaldı. İçeriye girdik, mutfak tarafında ses duyduk. Mutfak kapısının önüne dolap devrilmişti. Dolabı çektik ve hep beraber aileyi dışarıya çıkardık" diye konuştu.

'ÖLÜMÜ BEKLEMEYE BAŞLADIK'

Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Sude Oğuzman, sağanak sonrası evde önce halı ve eşyaları topladıklarını belirtti. Ardından pencerelerin açılıp evin su ile dolmaya başladığını anlatan Oğuzman, "Evden çıkmaya çalıştık; ama kapıyı açtığımızda benim boyuma yakın bir su üzerimize doğru akmaya başladı. Ardından mutfağa geçip masanın üzerine çıktık. Su yükselmeye devam ettiği için buzdolabı devrildi ve kapıyı sıkıştırdı. Sonra mutfaktaki eşyalar yüzmeye başladı. Çığlıklarınızı kimse duymadığı için bir süre sonra umudumuzu kestik, ölümü beklemeye başladık. Yarım saat, 45 dakika sonra polis ekibi gelmiş. Kapıyı tekme atarak açmaya çalışmışlar. Sesleri duyunca polis olduklarını ve bizi kurtarmaya geldiklerini anladık. Hemen seslendik, mutfakta olduğumuzu ve iki kişi olduğumuzu söyledik. Başta buzdolabı kapıyı sıkıştırdığı için açamadılar. Ardından zorlayarak kapıyı açtılar. Bir tanesi annemi, diğeri beni aldı ve ilk basamağa kadar yüzerek çıktık evden" dedi.

2 çocuk annesi Nurgül Artan ise mahsur kaldıkları evi kredi çekerek satın aldıklarını, eşyalarının zarar gördüğünü, selde çantasını ve cüzdanını da kaybettiğini, çok mağdur olduklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title