Haberler

Ankara'daki 1 Mayıs Olayları

1 Mayıs'taki polis müdahalesi sırasında gözüne isabet eden plastik mermi ile sol gözünü kaybettiği iddia edilen Barış Ceylan'nın avukatları, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

1 Mayıs'taki polis müdahalesi sırasında gözüne isabet eden plastik mermi ile sol gözünü kaybettiği iddia edilen Barış Ceylan'nın (16) avukatları, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Barış Ceylan'ın babası ve avukatları, suç duyurusu dilekçelerini savcılığa vermeden önce Adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi üyesi avukatlar, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi üyeleri, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in de katıldığı açıklama öncesinde, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Baba Mustafa Ceylan, "oğlunun gözünün gasp edildiğini" söyledi ve oğlunun kör olmasına neden olan polis memurunun adalete teslim olmasını istedi.  Ceylan, "Mahkemeden örnek bir karar çıkmasını beklediklerini" kaydetti.

ÇHD Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz da soruşturmanın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Soma'daki kazaya değinen Yılmaz, bunun, "iş kazası değil, cinayet olduğunu" söyledi ve sorumluların cezalandırılmasını istedi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da madenci çocuğu olduğunu bildirerek Soma'daki kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Barış Ceylan'a destek vermek için Adliyede bulunduklarını belirten Nazlıaka, desteklerinin süreceğini söyledi.

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise Soma'nın acısını yüreğinde hissettiğini belirterek başsağlığı diledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ceylan 1 Mayıs Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title