Haberler

Anime Sevgisi Ödül Aldırdı

Güncelleme:

Anime sevgisi ile başladığı Japonca dili eğitimi, İEÜ Görsel İletişim Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencisi İlke Karademir'e, Japonca konuşma yarışmasında birincilik getirdi.

Anime sevgisi ile başladığı Japonca dili eğitimi, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Görsel İletişim Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencisi İlke Karademir'e, Japonca konuşma yarışmasında birincilik getirdi.

Karademir, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde ikinci yabancı dil dersi olarak eğitimini aldığı Japonca ile Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği (JİKAD) tarafından gerçekleştirilen Penceremden Japonya: Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma Yarışması'nda, Japonya ve Metal Müzik başlıklı sunum gerçekleştirip birincilik ödülü aldı. Japonya Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla Japonca öğrenenler arasında gerçekleştirilen yarışmada birincilik kazanan Karademir, "Japon kültürünün bir parçası olan Anime izliyordum. Japonların kültürü, disiplinli yapıları beni çok etkiledi. İlk başta kendi çabalarımla Japonca öğrenmeye başlamıştım. Ancak öğrencisi olduğum İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne geldiğimde ikinci yabancı dil eğitimi olarak Japonca'nın verilmesi benim için fırsat oldu. Aldığım eğitimle birlikte özel ilgim de birleşince birincilik aldım" dedi.

JAPONLAR METAL MÜZİK DİNLERSE

İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Japonya'da bulunan Shizuoka Sanat ve Kültür Üniversitesi (SUAC) Endüstriyel Tasarım bölümleri öğrencilerinin yer aldığı Elektrikli Bisiklet Tasarım Atölyesi'ne katıldığını ve bu kapsamda Japonya'ya gittiğini aktaran Karademir, şunları söyledi: "Japon kültürü çok özel. Orada da hem genç nesli hem de geleneksel öğeleri atölye çalışması sırasında inceleme olanağım oldu. Yarışmaya da Japonların metal müziğe olan ilgilerini araştırarak katıldım. Herhangi bir yerde metal müzik konseri gerçekleştiğinde ortalık dağılır ve öyle kalır. Metal müzik isyankar ve kaostan besleniyor. Konser sonrası alan, savaş alanına dönüşür. Ancak, Japonya'da konser sırasında çılgınca eğlenen insanlar, konser bitiminde etrafta bir tek çöp kırıntısı bırakmıyor. Japonların metalcisi bile ideolojik olarak yaşamıyor. Bu durum beni çok etkilemişti. Yarışmada da Japonca konuşarak sunumumu gerçekleştirdim. Bundan sonra da Japon kültürünü ve dilini öğrenmeye devam edeceğim. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde aldığım ikinci yabancı dil olan Japonca, bana Uzak Doğu'nun penceresini açtı ve yeni deneyimler kazandırdı." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Japonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title