Haberler

Anadolu Üniversitesi'nin 2006-2007 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin (Aü) 2006-2007 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Atatürk Stadyumu'nda Yapıldı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni, Atatürk Stadyumu'nda yapıldı.

Her yıl geleneksel olarak statta organize edilen mezuniyet töreni, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Törende konuşan AÜ Rektörü Fevzi Sürmeli, AÜ'nün yarım yüzyılı bulan olgunluğu ve birikimiyle bilginin üretimi, paylaşımı ve kullanımı işlevini yerine getirmeye devam ettiğini belirterek, "Dünyanın mega üniversitelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi'nin mensupları olarak öğrencilerimizi özgürce düşünen ve düşündüğünü ifade eden, araştırıcı, üretken, yurt ve insan sevgisini yüreğinde duyan, insanı

odak alan, tüm insanlığın refahını ve hayat kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapan, Atatürk ilke ve devrimlerine inanan, çalışkan, ürettiğini paylaşan bireyler olarak yetiştirmek için özen gösteriyoruz" dedi. Sıkıntılar karşısında yılmak yerine, sıkıntıları aşmak için daha çok çalışılması gerektiğine inandıklarını kaydeden Prof. Dr. Sürmeli, "Birer insan, sağduyulu yurttaşlar, bu ülkenin üniversite mezunu bireyler olarak sahip olduğumuz haklar, bizlere sorumluluk da yüklüyor. Demokratik, laik ve

sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceği için sorumluluklarımızı, bu değerlere bağlı kalarak yerine getirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz" diye konuştu. Rektör Fevzi Sürmeli, öğrencilere seslenerek, şunları söyledi:

"Önünüze çıkacak her engeli aşmanın yolu; akıl ve bilim, çalışmak ve sevgi olsun. Kendinizin, ailenizin ve toplumun gelişmesinde hiç bir özveriden kaçınmayın. Kılavuzunuz, 'Hayatta en gerçek kılavuz, bilim ve fendir' diyerek bizlere hedef gösteren büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri olsun. Anadolu Üniversitesi'nin vizyonu ve misyonu doğrultusunda, mezunu ve mensubu olmanın verdiği güçle karşılaşacağınız her meselenin üstesinden geleceksiniz. Üniversitenizle ilişkinizi devam ettiriniz.

Her zaman yanınızda olacağız. Türkiye'nin aydınlık yüzleri, sizleri kutluyorum. Barış ve mutluluk dolu bir hayat diliyorum. Yolunuz aydınlık ve açık olsun."

Mezunlar adına konuşan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden Yeliz Özkaya ise, çağdaş anlamda üniversitelerin, öğrencilerini özgür düşünebilen, meselelere akılcı çözümler üreten, topluma ve kendine yararlı olmayı ilke edinen bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediğini ifade ederek, "Evrensel bilgi üretimi ve bunların öğrencilere aktarılması, üniversitelerin temel görevidir. Bizler bu nitelikleri taşıyan, Anadolu Üniversitesi'nden mezun olduğumuz için çok şanslıyız ve gururluyuz. Bilgiyi elde etmek için ne

kadar çok çalıştıysak, bu bilginin hayata geçirilmesi için de aynı şekilde çalışacağız" dedi.

Konuşmaların ardından üçü uzaktan öğretim sistemi uygulayan 12 fakülte, 6 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı, 4 meslek yüksekokulu ve 9 enstitüden mezun olan 3 bin 500 öğrenciye diplomaları dağıtıldı.

Sahadaki binlerce mezun öğrencinin ve tribünleri dolduran onbinlerce ailenin, dev Türk bayrakları açması ilginç manzara oluşturdu. Öğrencilerin Meksika dalgası gösterisi de ilgi çekti. Öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya fırlattıkları mezuniyet törenine Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, çok sayıda yetkili, öğretim üyesi, öğrenciler ve aileleri katıldı.

(OÖ-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title