Haberler

Altıeylül Belediyesi'nden Ünlülerle Çat Kapı Ziyaret

altıeylül Belediyesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilçede dayanışmayı arttırmak, komşuluk ilişkilerini iyilik ve güzelliklere yönelik pekiştirmek için, 'Komşuluk Güzeldir' etkinliği düzenledi.

altıeylül Belediyesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilçede dayanışmayı arttırmak, komşuluk ilişkilerini iyilik ve güzelliklere yönelik pekiştirmek için, 'Komşuluk Güzeldir' etkinliği düzenledi. Başkan Kafaoğlu etkinlik kapsamında, Şoray Uzun ve İclal Aydın ile birlikte ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Kahvehanelerde vatandaşla bir araya gelerek komşuluk ilişkileri üzerine sohbet etti. Balıkesirliler, çat kapı ziyaret esnasında karşılarında, sanatçılar Şoray Uzun ve İclal Aydın'ı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Altıeylül Belediyesi, geçtiğimiz yıl 29 Kasım 21 Aralık günleri arasında 'Mutlu Aile Eğitimi Seminerleri' düzenlemişti. Seminerlere ilgi yoğun olunca Başkan Zekai Kafaoğlu bu yıl da, 'Komşuluk Güzeldir' projesi başlattı. Hafta sonunda ünlü sanatçı İclal Aydın ve Şoray Uzun ile birlikte, Plevne, Bahçelievler, Hasan Basri Çantay, 2. Gündoğan mahallelerinde ev ve kahvehane ziyaretlerinde bulundu. Başkan ve ünlülere, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Eray, Zeki Çabuk, Ak Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ümit Demirbaş, Ak Parti Altıeylül Kadın Kolları Başkanı Esengül Yıldırım, Altıeylül Belediye Meclis Üyeleri Fikrettin Kocaman ve Bahar Vidin eşlik etti.

BİR FİNCAN KAHVENİN 40 YIL HATIRI VAR

İlk ziyaretlerini Plevne Mahallesi'ndeki bir kahvehaneye yapan Kafaoğlu önderliğindeki grup, ilgi ve şaşkınlık içinde karşılandı. Aydın ve Uzun, konuk olma nedenlerini anlattı, komşuluk konusunda vatandaşların düşüncelerini öğrendi. Hep birlikte kahve içildikten sonra, vatandaşlara "Bir fincanın 40 yıl hatırı var" Atasözü eşliğinde, Türk Kahvesi ve Altıeylül Belediyesi imlekli fincan armağan etti. İclal Aydın ve Şoray uzun kahve ziyaretinin ardından, Plevne Mahallesi'nde Saniye Yazıcı'nın zilini çaldı. Ev sahibi kapıyı açtığında karşısında televizyondan izlediği sanatçıları görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Kısa sürede yaşadığı şoku üzerinden atan Yazıcı, beklenmedik ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

BELEDİYECİLİK YALNIZ YOL YAPMAK DEĞİLDİR

Başkan ve konuklarının ziyaretleri, Hasan Basri Çantay ve 2. Gündoğan Mahallerindeki kahvehane ve ev ziyaretleri ile devam etti. Kahvehanelerde ve evlerden çıkışlarda, vatandaşlar, birlikte fotoğraf çektirmek için izdiham yarattı. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu projeyle ilgili açıklamasında, "Belediyecilik sadece yol yapmak değildir. Altıeylül Belediyesi olarak sosyal ve kültürel belediyecilik kapsamında 'Mutlu Aile Seminerleri' düzenlemiştik, ardından da 'Komşuluk Güzeldir' projesi kapsamında çat kapı yaparak ev ve kahveleri ziyaret ettik. Bu güzel hasletleri, komşuluk ilişkilerimizi, 'Komşu komşunun külüne muhtaçtır', 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' sözlerini yaptığımız bu proje ile bir kez daha hatırladık. Sosyal ve kültürel projelerimizi sürdüreceğiz" dedi.

İLGİ KARŞISINDA ŞAŞIRDIK

Daha önceki yıllarda da Balıkesir'e geldiğini hatırlatan Şoray Uzun, Balıkesir'de her zaman ilgiyle karşılandığını belirterek, "Proje kapsamında yaptığımız ev ve kahvehane ziyaretlerinde vatandaşlarımızdan sıcak ilgi gördük. Belediyeler hizmet ederler ama gönül köprüsü kurmak daha önemli, bu da makamda oturmakla olmuyor. Başkan bunu çok iyi biliyor. Teklif gelince çok heyecanlandık, unuttuğumuz geleneklerimizden birisi olan komşuluk ile ilgili davet geldi ve buradayız. Bu tür çalışmaların artarak devam etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İclal Aydın'da, "Bu tür etkinlikler sadece bizi sevenlere, izleyenlere kavuşturmuyor. Bizi sevenlerle, gönül verenlerle bir araya gelmek, onların sıcakkanlılığı bizi duygulandırıyor. Bu tür projelere çok ihtiyacımız var. Bunun bir parçası olduğum için mutluyum" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zekai Kafaoğlu Altıeylül Ak Parti Çat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title