Haberler

Almanya havacılık sektöründe Türkiye'den kalifiye elemana ihtiyaç duyuyor

Güncelleme:

Almanya'nın havacılık sektöründe istihdam açığı yaşadığını ve Türkiye'den işgücü transfer etmek istediğini söyleyen İstanbul Rumeli Üniversitesi RumeliSEM Uçuş Okulu Genel Müdürü Öğr. Gör.

Almanya'nın havacılık sektöründe istihdam açığı yaşadığını ve Türkiye'den işgücü transfer etmek istediğini söyleyen İstanbul Rumeli Üniversitesi RumeliSEM Uçuş Okulu Genel Müdürü Öğr. Gör. Serap Daş, ulaşımın vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "Yangında, depremde, selde hızla müdahaleye ihtiyaç var" dedi.

Daş konuya ilişkin açıklamasının devamında, "Geçtiğimiz günlerde Almanya'nın acilen eleman aradığı sektörler açıklandı. Türkiye'den işgücü transfer etmek isteyen Almanya'nın ihtiyaç duyduğu 10 meslek grubundan biri de Ulaşım ve Havacılık sektörü oldu" diye konuştu.

"ULAŞIM VAZGEÇİLMEZ BİR İHTİYAÇ"

İstanbul Rumeli Üniversitesi RumeliSEM Uçuş Okulu Genel Müdürü Öğr. Gör. Serap Daş, "Havacılık sektörünün kendi içinde çok fazla alana sahip olduğunu belirterek, "Havacılık sektörü farklı özelliklerde gençlerin tercih edebileceği ve güzel bir gelecek vaad eden programlardır. Covid-19 pandemi döneminde her ne kadar istihdam edilme kaygısı yaşanmış olsa da bugün sektörün eskisinden daha fazla istihdam açığı olduğunu ve nitelikli personel ihtiyacının hızla arttığını söyleyebiliriz. Bu sadece ülkemizde değil tüm dünya için geçerli. Almanya'nın da sektördeki istihdam açığı nedeni ile gözü Türkiye'de yetişen havacılık personelinde. Nedeni ise günümüzde ulaşım vazgeçilmez bir ihtiyaç. Yangında, depremde, selde hızla müdahaleye ihtiyaç var.  Sağlığın her şeyin önünde olduğunu anladığımız pandemi zamanlarında yine can kurtaran hava araçları oldu. Havacılık savunma sanayinin göz bebeği. Ekonomi, teknoloji, askeri gücün göstergesi olabilirken ve gelişime bu kadar açıkken havacılık aslında bir sektör değil yaşam biçimidir " dedi.

Mezunların Almanya'da çalışabilmesi için IATA koşullarını taşıyan sertifika programlarına başvurunun ön koşul olduğunu belirten Serap Daş, " Üniversitemiz bünyesinde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programlarından mezun olan öğrencilerimizin tamamı ön koşula uygun. Biz de öğrencilerimizin uluslararası alanlarda bizi temsil etmeleri için ayrıca Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Almanca Eğitim programları açarak; öğrencilerimizi hazırlıyoruz" diye konuştu.

"ÇALIŞANLARA VE ÖĞRENCİLERE ÖZEL PROGRAMLAR YÜRÜTÜLMEKTEDİR"

Uçuş Okulu kayıt koşulları ve eğitim süreçleri ile ilgili de bilgi veren Serap Daş, şunları söyledi:

"Okulumuza kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimizin en az lise mezun olmaları, 1.sınıf sağlık sertifikalarının olmaları, adli sicil kaydının bulunmaması, tarafımızca yapılan İngilizce sınavından en az 70 puan almaları ve ATP eğitimleri için PPL (A) lisansına sahip olmaları gerekmektedir. PPL Eğitimi 112 saat teorik 45 saat uçuş eğitiminden, ATPL Eğitimi ise 662 saat teorik ve 175 saat uçuş eğitiminden oluşan müfredata sahiptir. Çalışanlara ve öğrencilere özel programlar yürütülmekte olup eğitim süresi programa göre değişmektedir. ATPL eğitimi 18-20 ay aralığında tamamlanmaktadır."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Almanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title