Haberler

Almanya Gengenbach'da Müslümanlar Camilere Akın Etti

Ramazan Bayramın hafta sonuna denk gelmesiyle Avrupa'da camiler doldu, taştı.

Ramazan Bayramın hafta sonuna denk gelmesiyle Avrupa'da camiler doldu, taştı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bağlı camilerde bayram namazını kılmak isteyen Müslümanlar bulundukları bölge mescit ve camileri doldurdu. Almanya'nın Gengenbach kasabasında Karaormanlar Camisinde din görevlisi Ali Korgun son bayram namazını kıldırdı. Görev süresi dolan din görevlisi Korgun cemaatla vedalaşıp bölgede dayanışma ve birlik, beraberliğin devam etmesini istedi.

Din görevlisi Korgun, bayramın önemine değinen konuşmasıyla genç nesillerin eğitimine çok önem verilmesini istedi. Kendi kültür ve dinini kaybetmeden gençlerin iyi eğitimle donatılmasını bunun için derneklerinde gençlere destek olmasını arzu etti. Kılınan bayram namazın ardından bayramlaşan cemaat, camii yönetimi tarafından verilen çay ve tatlı çeşitleriyle bayram çoşku içinde kutladı. Ortenau bölgesin Achern, Haslach, Lahr, Kehl, Offenburg camilerine gelen binlerce müslüman bayram namazında camileri tıklım, tıklım doldurdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Almanya Korgun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title