Haberler

Almanya'da Hükümet Kurma Arayışları

SPD Genel Sekreteri Nahles: ''Çifte vatandaşlık konusunda müzakereler devam ediyor''

Almanya'da 22 Eylül'de yapılan genel seçimlerden birinci çıkan Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD)  arasında yapılan koalisyon görüşmelerinde, çifte vatandaşlık konusunda henüz bir anlaşma sağlanamadı.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel  Merkezi'nde yapılan toplantıya, CDU Genel Başkanı Angela Merkel, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer, SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel'in yanı sıra üç partiden yaklaşık 75 kişi katıldı.

Toplantıda finansman, sağlık ile göç ve entegrasyon konularının ele alındığı bildirildi.

SPD Genel Sekreteri Andrea Nahles, toplantının ardından yaptığı açıklamada, entegrasyon konusunda iyi bir yolda ilerlediklerini belirterek, Almanya'da geçici bir şekilde kalma iznine sahip olan sığınmacıların durumunun önemli olduğunu kaydetti.

Çifte vatandaşlığın kabul edilmesi yönündeki konunun henüz çözülmediğine işaret eden Nahles, "Çifte vatandaşlık konusunda müzakereler devam ediyor" dedi.

SPD olarak, Almanya'da doğan yabancı gençleri, 23 yaşına kadar Alman veya ebeveynlerinin vatandaşlığı arasında seçim yapmaya zorlayan "opsiyon modeli" uygulamasının kaldırılmasını talep ettiklerini yineleyen Nahles, "Bu konunun açıklığa kavuşması ve anlaşma sağlanması lazım. Bu konunun sonuçlanması için ciddi bir çaba var" ifadesini kullandı.

Koalisyon görüşmelerinin, partilerin önceliklerini ortaya koymasıyla devam ettiğini belirten Nahles, sonunda koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanabileceğini ancak kendisinin, başarılı olunacağı yönünde olumlu izlenim edindiğini kaydetti.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Hermann Gröhe de vergilerin artırılmaması ve 2015 yılından sonra yeniden borç alınmaması konularında anlaşma sağlandığını belirtti.

Pazartesi günü, parti liderleri, Federal Meclis Grubu yöneticileri ve bazı eyalet başbakanlarının da yer alacağı grubun toplanmasıyla görüşmelere devam edileceği, belirli aralıklarla toplanan grubun son kez 26 Kasım salı günü bir araya geleceği belirtildi.

SPD, görüşmeler sonunda Birlik Partileriyle koalisyona girip girmeyeceğini yaklaşık 470 bin üyesine oylatacak. Oylama sonuçlarının 14-15 Aralık'ta açıklanması öngörülürken, hükümetin de yılbaşından önce kurulacağı tahmin ediliyor.

-CSU 3 bakanlık istiyor-

Öte yanan CSU Genel Başkanı Seehofer, Münchner Merkur gazetesine yaptığı açıklamada, hükümette 3 bakanlığın kendi partisine verilmesini istedi.

Partisinin Genel Sekreteri Alexander Dobrindt'in bakan olacağını daha önceden söylediğini ifade eden Seehofer, İçişleri Bakanlığını yürüten Hans-Peter Friedrich ve Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer'in bakanlığa devam edip etmeyeceği konusunda net konuşmadı.

Bundan sonraki günlerin zor geçeceğini ifade eden Seehofer ayrıca, CSU açısından yeterli olmayan koalisyon sözleşmesini imzalamayacağını belirtti.

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel'in de bakanlıklar konusunda yoğun telefon görüşmeleri yaptığı kaydedildi. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Angela Merkel Almanya Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title