Haberler

Almanlar Dumlupınar Üniversitesi'ne Hayran Kaldı

Güncelleme:

Kütahya ve Almanya'nın Recklinghausen şehirleri arasında kardeş şehir çalışmalarını başlatmak üzere Kütahya'ya gelen Recklinghausen Belediye Başkanı Wolfgang Pantförder ve beraberindeki heyet Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Türkiye'nin en büyük ilk 10 üniversitesinden biri olan Dumlupınar Üniversitesi'ne hoş geldiniz. Tarihsel ilişkileri eski ve köklü olan siz Alman misafirlerimizi burada ağırlamaktan son derece mutlu olduk, şeref duyduk diyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan; son dönemde yapılan çalışmalarla Türkiye'de adından çok söz ettiren, önemli projeler üreten bir üniversiteyiz. 45 bin civarında öğrenciye sahibiz. Ülkemiz ve Kütahya için sürekli çalışan, üreten ve daha iyinin peşinde olan bir üniversiteyiz dedi.

Ayrıca, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan Alman heyete şunları söyledi: "Kütahya gerek coğrafik, gerek sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisidir. Eski ve çok güçlü kültürel tarihsel geçmişe sahiptir. Sıcak su kaynaklarına sahiptir. En önemlisi de gelecekte petrolün yerine alacak olan Bor Madenlerinin önemli rezervlerine sahiptir. Gelecekte, Kütahya; çok önemli, kilit bir şehir olacaktır. Biz de Dumlupınar Üniversitesi olarak bu bağlamda enerji üzerinde çalışmalara ağırlık vermekteyiz. Özellikle de Bor Madeni üzerinde çalışmalar yapmaktayız. Bunların yanında sanata da çok değer veriyoruz. Sanatsal çalışmalara da ağırlık vermekteyiz." dedi.

Rektörün ardından konuşma yapan Recklinghausen Belediye Başkanı Wolfgang Pantförder "Dumlupınar Üniversitesi'nin yanında bizim üniversitemiz hayli küçük. Sayın Rektör 45 bin civarında öğrencilerinin olduğundan bahsetti. Bizim ise 2 bin öğrencimiz var. Bu konuda siz bizim çok önümüzdesiniz. Dumlupınar Üniversitesi'ni çok beğendim. Mimari açıdan çok etkilendim." dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Recklinghausen Belediye Başkanı Wolfgang Pantförder'e anı tabağı ve üniversite altın anahtarını takdim etti. Recklinghausen Belediye Başkanı Wolfgang Pantförder'de Rektörümüze hediye sundu. Hediye sunumunun ardından kısa bir üniversite turuyla üniversitemiz hakkında bilgi verildi. Üniversite turunun sonrasında Alman heyetinin onuruna öğle yemeği verildi.

Ziyaretin ikinci kısmında Türkiye'de Bor Madeni üzerine önemli çalışmalar yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğan başkanlığında, Alman heyete İleri Teknolojiler Tasarım, Araştırma –Geliştirme ve Uygulama Merkezimiz gezdirildi. Laboratuvarlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Alman heyet burada bulunan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Gezinin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğan çok ilgi çeken ve beğenilen Bor Madeni hediyesini takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Almanya Kütahya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title