Haberler

Alanya'da boşanmaları azaltmak için proje yürütülüyor

El Üstünde Kimin Eli Var Kadınlar Platformu kurucusu Ayşe Özdemir, "Alanya'da 2013 yılında 2 bin 215 kişi evlenmiş, 742 kişi boşanmış.

El Üstünde Kimin Eli Var Kadınlar Platformu kurucusu Ayşe Özdemir, " Alanya'da 2013 yılında 2 bin 215 kişi evlenmiş, 742 kişi boşanmış. Çok ciddi, çok yüksek bir rakam. Mutluluk Okulu Projesi ile Alanya'da diğer kentlere oranla çok daha fazla olan boşanmanın önüne geçme istiyoruz" dedi.

El Üstünde Kimin Eli Var Kadınlar Platformu öncülüğünde, Alanya Kaymakamlığı ile Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın destekleriyle, ilçede diğer kentlere göre yüksek olan boşanma oranlarını tespit etmek ve buna çözüm üretmek için "Mutluluk Okulu Projesi" başlatıldı.

Projenin ilk eğitim toplantısının gerçekleştiği Gardenia Otel'de gazetecilere bilgi veren Özdemir, proje ile Alanya'da diğer kentlere oranla yüksek olan boşanmaların önüne geçmeyi istediklerini söyledi.

Projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getiren Özdemir, boşanma nedenlerini ve kişileri bir sosyolojik vaka olarak ele aldıklarını ifade etti. Özdemir, "Alanya'da 2013 yılında 2 bin 215 kişi evlenmiş, 742 kişi boşanmış. Çok ciddi, çok yüksek bir rakam. Mutluluk Okulu Projesi ile Alanya'da, diğer kentlere oranla çok daha fazla olan boşanmanın önüne geçme istiyoruz" dedi.

İlçede boşanma rakamlarının yüksek olmasında turizmin etkisi olduğunu düşündüklerini anlatan Özdemir, "Turizm bölgelerinde görülen sezonluk iş, düşük ücret, ilçenin iş göçü alması, aile kurumu için önemli olan değerlerin yozlaşması gibi etkenler var. Aslında Alanya'nın kendi insanı genelde özüne bağlı, aile yapısı güçlü insanlar ama dışarıdan gelen bir yapı var ve bu da ister istemez Alanya'yı etkiliyor" diye konuştu.

Her ay periyodik olarak gerçekleştirilecek olan eğitimleri 4 oturum şeklinde gerçekleştirileceğini dile getiren Özdemir, eğitimlerde "evlilik nedir, evliliğe hazırlık ve evliliğin ilk yılları, evlilikte iletişim, eşler arasındaki benzerlik ve farklılıkların çatışma çözme yolları, sağlıklı bir evlilik nasıl olur, cinsel sağlık, aile hukuku" konularında bilgi verileceğini kaydetti. Özdemir, eğitimlere evli veya nişanlı olan 35 kişinin katıldığını söyledi.

Eğitim programına katılan Hasan Ali Ahlatçı ise yeni evli ve hiçbir sorunlarının olmamasına rağmen eşiyle "Mutluluk Okulu Projesi"ne katıldığını anlattı. Kendileri için bir sorun gözükmese de Türkiye'de, özellikle Alanya'daki boşanma oranlarını öğrendikten sonra eğitime katılmaya karar verdiklerini dile getiren Ahlatçı, "İnsanlar çözüm yerine boşanmayı tercih ediyor. Sıkıntılarımız olursa problemlerimizi nasıl çözebilirizi öğrenmek için katıldık" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Özdemir Türkiye Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title