Haberler

Aksekililere Kendini Anlattı

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya'nın Akseki İlçesi'nde, Ömer Duruk çay bahçesinde vatandaşlarla biraraya geldi.

Çiftçinin borç içinde olduğunu, çiftçiliğin para kazandıran bir faaliyet türü olmaktan çıktığını belirten Baykal, "Çiftçilik kaybetmeye mahkum bir faaliyet haline geldi. Çiftçinin kazanç şansı hemen hemen hiç yok. 'Hayaldi gerçek oldu' diyor ya, gerçekti hayal oldu" dedi. Tarıma sahip çıkılması gerektiğini anlatan Baykal, girdi fiyatlarının hızla arttığı bir ortamda en önemli politikanın bunu indirmek olacağını belirtti. Baykal, "En önemli girdi fiyatı ne? Mazot. Mazotu bir indirsek bu çiftçiye yapılacak en büyük iyilik olur" diye konuştu. CHP iktidarında mazotun 1. 5 TL'den satılacağını belirten Deniz Baykal, bunun hesabı kitabı yapılmış, gerçekçi bir polikita olduğunu aktardı. Baykal, şunları söyledi:

"Şimdi bakın 'Seçim zamanı, siyasetçiler başladılar uçmaya. İşte geliyorlar, milletin oyunu alacağız diye. Yok mazot şöyle, bilmem ne böyle, birbiri ardına vaat ediyorlar' diye düşünebilirsiniz. Birileri nitekim aynen böyle söylüyor. Şimdi bakın ben 30 yıldır buralardayım. Bir günden bir güne size ben üç tane oy alacağım diye inanmadığım bir vaatte bulundum mu? İnanmadığım bir konuda size yanıltıcı açıklama yaptım mı? Yalan söyledim mi? Değerli arkadaşlarım, gün oldu birbirimize inanmadık, güvenmedik. Destek verdik vermedik. Ama bizim en çok karşımızda olan hemşerilerim de takdir ederler ki, biz daima inandığımızı söyledik. 'Deniz Baykal ne inanıyorsa onu söyler, yalan konuşmaz, boş vaatte bulunmaz, beğensek de beğenmesek de sözüne güvenilir bir siyasetçidir' der"dedi. Deniz Baykal, buradaki konuşmasının ardından seçim çalışmalarına Akseki'nin beldelerinde devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title