Haberler

Ağız Sağlığınız İçin Yolları Aştık, Kapınıza Ulaştık" Projesi

Edirne'de hayata geçirilen "Ağız Sağlığınız İçin Yolları Aştık, Kapınıza Ulaştık" projesi kapsamında, köylerde yaşayan engelli vatandaşlara, çocuklara ve 65 yaş üstü vatandaşlara mobil olarak ağız ve diş sağlığı hizmeti verilmeye başlandı.

Edirne'de hayata geçirilen "Ağız Sağlığınız İçin Yolları Aştık, Kapınıza Ulaştık" projesi kapsamında, köylerde yaşayan engelli vatandaşlara, çocuklara ve 65 yaş üstü vatandaşlara mobil olarak ağız ve diş sağlığı hizmeti verilmeye başlandı.

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ile Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında Lalapaşa ilçesine bağlı Demirköy'de tanıtım etkinliği ile ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Etkinlikte konuşan Lalapaşa Kaymakamı Şenol Öztürk, projenin Türkiye'de ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.

Proje sayesinde mobil araçlarla vatandaşların yaşadıkları yerlerde tedavi edildiğini ifade eden Öztürk, "Ecdadımızın çok güzel bir sözü var. Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Yani yeri geliyor bir sağlıklı nefesi devlete feda ediyor. Böyle bir anlayıştan gelen bir millet olarak geçmişten aldığımız bayrağı sağlık noktasında en iyi seviyelere getirmek için gururla taşıyoruz. Şu an dünyada yapılan araştırmalarda, Türkiye sağlıktan memnuniyet noktasında ilk sırada yer alıyor. Bugün de burada baktığımızda Türkiye'de bir ilk olan mobil diş tarama ve tedavi aracımızla köylerde vatandaşın ayağına giderek araştırmanın doğruluğunu teyit ediyoruz.Projede yer alan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum."

Etkinliğe, Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, TRAKYAKA temsilcileri, il genel meclis üyeleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title