Haberler

Afganistan'daki Uçak Kazası

Afganistan'daki Uçak Kazasında Hayatını Kaybeden İhh İnsani Yardım Vakfı Asya Sorumlusu Faruk Aktaş ve İhh Gönüllüsü Bahattin Yıldız İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı.

Namaza Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı.

NUMAN KURTULMUŞ DA CENAZEDEYDİ

Fatih Camii’nde öğle namazını müteakip düzenlenen gıyabi cenaze törenine Faruk Aktaş'ın eşi Ayşe Aktaş, ağabeyleri Yusuf ve Cahit Aktaş, Bahattin Yıldız'ın eşi Emine Yıldız, oğlu Mustafa ve Enes Yıldız, kızı Fatmanur Yıldız'ın yanı sıra Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, SP İl Başkanı Erol Erdoğan, İHH İnsan Hakları Başkanı Bülent Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aktaş ve Yıldız’ın yakınları büyük üzüntü yaşarken Bahattin Yıldız'ın kızı Fatmanur Yıldız, babasıyla en son 20 gün önce telefonla konuştuğun ve kendisini uzun zamandır görmediğini ifade etti.

"CESETLERİ TANINMAZ HALDE"

İHH İnsan Hakları Başkanı Bülent Yıldırım, Faruk Aktaş ve Bahattin Yıldız'ın şehit olduğunu belirterek, "Cesetleri tanınmaz halde olduğu için DNA testi ile belli olacak ve bu aylar sonra belirlenecek. O nedenle gıyabi cenaze namazı kıldık. Hayatlarını Allah'a adamışlardı. Kimin yardıma ihtiyacı varsa yardıma koşarlardı" diye konuştu. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından üzüntülü kalabalık camiden ayrıldı.

Cem TURSUN-Tahsin LALE - İSTANBUL DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title