Haberler

Adana'da umre ödüllü siyer sınavına 5 bin kişi katıldı

Güncelleme:

Adana'da, Peygamber Sevdalıları Vakfınca düzenlenen umre ödüllü siyer sınavına 5 bin kişi girdi.

Adana'da, Peygamber Sevdalıları Vakfınca düzenlenen umre ödüllü siyer sınavına 5 bin kişi girdi.

Vakfın Adana İl Koordinatörü Osman Yalçınkaya, sınavın düzenlendiği Fatin Rüştü Zorlu Ortaokulu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye geneli gerçekleştirilen siyer sınavına bu yıl 200 bin kişi başvuru yaptığını kaydetti.

"O'nu oku, O'nu yaşa" sloganıyla dokuzuncusu düzenlenen siyer sınavına Adana'da da yoğun ilginin olduğunu ifade eden Yalçınkaya, sınavdaki amaçlarının Hazreti Muhammed'in hayatını insanlara ulaştırmak olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı belirten Yalçınkaya, "İnsanlık onu anlamadıkça kesinlikle huzur bulamayacaktır. Allah en güzel örnek olarak olarak Peygamber Efendimizi örnek almamızı bize bildirmiştir. Müslümanlar olarak bizim Hazreti Muhammed'i örnek alarak huzur bulacaklarına inanıyoruz." diye konuştu.

Sınava giren 12 yaşındaki Emine Sakıntı da etkinliği yapanlara teşekkür etti.

Sınava giren 40 yaşındaki Mehmet Bucak, sınav vesilesiyle her yıl siyer okuduğunu dile getirdi.

Sınava katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden 61 yaşındaki Ziynet Kaya, "Peygamber Efendimizi tanımak ve tanıtmak çok güzel bir iş. İlk defa katıldım keşke önceden bilseydim de daha önceden katılsaydım." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title