Haberler

Abd: "Pyd Politikamızda Hiçbir Değişiklik Yok"

Abd, Türkiye Büyükelçisi John Bass'ın, Dışişleri Bakanlığı'na çağırılmasına yol açan, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG ile ilgili görüşünün arkasında olduğunu ve PYD ile politikalarında hiç bir değişiklik olmadığını açıkladı.

Abd, Türkiye Büyükelçisi John Bass'ın, Dışişleri Bakanlığı'na çağırılmasına yol açan, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG ile ilgili görüşünün arkasında olduğunu ve PYD ile politikalarında hiç bir değişiklik olmadığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kırby, Türkiye ile gerilime yol açan "PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz" görüşünü değiştirmediklerini söyledi. ABD'nin Türkiye'deki en yüksek düzeydeki diplomatik temsilcisi olan John Bass'ın, Dışişleri Bakanlığı'na çağırılması, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kırby'nin, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında gündeme geldi. Bu konudaki haberler doğrulayan Kirby, ABD'li Büyükelçi Bass'ın, Dışişleri Bakanlığı'nda üst düzey yetkilerle görüştüğünü belirterek, "Büyükelçi Bass'ın Türk yetkililerle görüştüğünü doğrulayabilirim, bildiğiniz üzere diplomatik görüşmeler ile ilgili ayrıntılar üzerinde konuşmuyoruz. Suriye'de, IŞİD ile olan mücadelenin karmaşıklığı yüzünden, konuşulacak çok konu var. Evet görüşme oldu ama ayrıntılara girmeyeceğim" dedi. Kirby, "ABD hükümetine göre PYD terörist değildir açıklamanızın arkasında mısınız?" sorusuna verdiği yanıtta, "Bu doğru. Bu konudaki politikamızda hiçbir değişiklik yok" dedi. Kirby, PKK'yı terör örgütü olarak gördükleri konusunda bir değişiklik olmadığını da dile getiren Kirby, "PKK'nın Türk vatandaşlarına yönelik terör saldırılarının son bulduğunu görmek konusundaki isteğimizde de son derece çok açığız" diye konuştu.

Kirby, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, ABD'nin PYD ile ilgili yaklaşımı ile ilgili olarak söylediği 'Saflık mı diyelim ne diyelim bilemiyorum "yorumuna ilişkin bu açıklamayı görmediğini söyledi ve "Yapılan her yoruma yanıt veremem" dedi. - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title