Haberler

93 YAŞINDAKİ DEMANS HASTASI BOĞAZ'DA BOĞULMAK ÜZEREYKEN BÖYLE KURTARILDI

Güncelleme:

Beykoz'da yüzmek için denize giren 93 yaşındaki Demans hastası Niyazi Yalçın kıyıdan yaklaşık 60 metre açıldı.

Beykoz'da yüzmek için denize giren 93 yaşındaki Demans hastası Niyazi Yalçın kıyıdan yaklaşık 60 metre açıldı. Denizde boğulma tehlikesi geçiren yaşlı adamı kıyıdakilerin yardım çağrısı ile geçmekte olan bir tekneden atılan can simidi ile kurtarıldı. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, önceki gün akşam saatlerinde Paşabahçe sahili Burunbahçe mevkiinde meydana geldi. Sahildeki vatandaşlar, kıyıya yaklaşık 60 metre mesafede denizden bir vatandaşın imdat çağrılarını duydu. Bunun üzerine polis, sağlık ve sahil güvenlik ekiplerine haber verdi. Vatandaşlar ekipler gelinceye kadar, Boğaz'dan geçen gezi teknelerine kıyıdan seslenerek durdurmaya ve yardım istemeye çalıştı. Bir gezi teknesindekiler vatandaşların yardım çağrılarını duyarak kıyıya yaklaştı. Teknedekiler, vatandaşların yönlendirmesi ve projektör yardımıyla denizdeki kişiyi aramaya başladı.

CAN SİMİDİ ATILARAK KURTARILDI

Yaklaşık 10 dakika boyunca süren aramalar sonucunda boğulma tehlikesi geçiren kişinin yeri tespit edildi. Teknedekiler can simdi atarak boğulma tehlikesi geçiren kişiyi tekneye almayı başardı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri de sahilde hazır bekliyordu.

UZUN SÜREDİR YÜZÜYORDUM

Tekne ile kıyıya çıkarılan Yalçın 'a sağlık ekipleri tarafından ambulans içinde ilk müdahalesi yapıldı. Denizden çıkarıldığında bilincinin açık olduğu öğrenilen yaşlı adamın sağlık ekiplerine 'uzun süredir yüzüyordum dediği öğrenildi. Ambulansla Paşabahçe Devlet Hastanesine kaldırılan Niyazi Yalçın tedavi altına alındı.

Dün öğle saatlerinde taburcu olan Yalçın yakınları tarafından hastaneden alındı. Yalçın daha sonra kızı ile birlikte ifadesi alınmak üzere Paşabahçe Polis Merkezi'ne geldi. İfadesi alındıktan sonra yakınları tarafından eve götürülen Yalçın basın mensuplarının sorusuna İyiyim, siz nasılsınız diye cevap verdi.

Niyazi Yalçın'ın demans hastası olduğu Sancaktepe'deki evinden çıkarak Beykoz'a geldiği ve yüzmek için denize girdiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Paşabahçe Demans Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title