Haberler

Bodrum'da 70 Yaşında Yazmayı Öğrendi

Güncelleme:

Bodrum'da yaşayan 80 yaşındaki Şefika Cebeci, önce yazmayı ve bilgisayar kullanmayı öğrendi, ardından hayatını konu alan bir kitap yazdı.

Bodrum'da yaşayan 80 yaşında 4 çocuk ve 7 torun sahibi Şefika Cebeci, önce yazmayı ve bilgisayar kullanmayı öğrendi, ardından hayatını konu alan bir kitap yazdı.

Turgutreis beldesine bağlı Dereköy'de yaşayan Şefika Cebeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, hiç okula gitmediğini, okumayı ise 25 yaşından sonra kendi çabalarıyla öğrendiğini söyledi. Cebeci, 70 yaşında gittiği okuma yazma kursunda yazmayı öğrendiğini, daha sonra da hayalini gerçekleştirip, hayatını anlattığı "Zorlu Yıllar" adlı bir kitap yazmaya başladığını ifade etti.

Kitabının geçen yıl basıldığını belirten Cebeci, "Önceleri deftere yazıyordum, sonra daktilo kullandım, şimdi ise bilgisayarda yazıyorum" dedi.

Cebeci, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar yaşadığım hayatı, gecekondularda geçirdiğim zamanları kısacası çektiğimiz çileleri yazdım. Eşim çok hayırsız bir insandı, bana hiç faydası olmadı. İçimde hep yazma hevesi vardı. Geçmişimi yazmak istedim. Bunu da bir editörün yardımıyla kitap haline getirdim. İlk kitabımın ardından ikinci kitabımı da çıkartacağım. İkinci kitabımda da hayatımı konu alacağım."

Kısa bir süre önce bilgisayar kullanmaya da başladığını anlatan Cebeci, bilgisayar kullanma becerisini torunları sayesinde geliştirdiğini söyledi.

Cebeci, "Bana buranın kadınları 'Bu yaştan sonra okunur mu?' dedi. 'Sen bu yaştan sonra okumayı ne yapacaksın?' dediler. Çok laf söyleyen oldu. Ben de 'Okumak kötü bir şey değil ki ben okurum' dedim. Okumayı yazmayı çok istedim ve 70 yaşından sonra başardım" diye konuştu.

Dereköy Muhtarı Hüseyin Can da 80 yaşındaki Şefika Cebeci'nin azmine hayran kaldıklarını dile getirdi. Can, "Şefika Hanım köyümüzün örnek yaşlılarından, her konuda çalışkan biri. 70 yaşından sonra kitap yazabilmek çok büyük bir başarı" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Can Turgutreis Dereköy Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title