Haberler

4 AYLIK 'CİHANGİR', AYI BARINAĞININ 73'ÜNCÜ VE EN KÜÇÜK ÜYESİ

Güncelleme:

BURSA'nın Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne 1 ay önce getirilen yavruyla barınaktaki bozayı sayısı 73'e yükseldi.

BURSA'nın Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne 1 ay önce getirilen yavruyla barınaktaki bozayı sayısı 73'e yükseldi. Bilecik'in Söğüt ilçesinde tek başına bulunan yavru ayı, Milli Parklar ekiplerine teslim edilip ardından Ovakorusu Ayı Barınağı'na getirildi. ' Cihangir' adı verilen 4 aylık yavru ayı, barınağın maskotu haline geldi.

'Ayılara Özgürlük Projesi' kapsamında 1994 yılında sokaklarda insanlar tarafından dans ettirilirken toplanan 64 ayı, doğal ortamlarında yaşamaları için Türkiye'de tek olan Karacabey Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Geçen sürede son dansçı ayı Brütüs'ün de aralarında olduğu 64 ayı yaşlılığa bağlı nedenlerden ölürken, 61'i erişkin 11'i yavru ve ergen olmak üzere toplam 72 bozayının yaşadığı barınaktaki ayı sayısı, 1 ay önce getirilen yavru ayıyla 73'e yükseldi.

BÖLGE HALKI BULDU

Bilecik'in Söğüt ilçesinde doğada tek başına bulunan yavru ayı, bölge halkı tarafından Milli Parklar ekiplerine teslim edildi. Ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar 2'nci Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Burada ' Cihangir' ismi verilen 4 aylık yavru ayı, barınağın en küçük üyesi olarak kayıtlara geçti. Cihangir'in bakımının titizlikle yapıldığını söyleyen merkez şefi uzman veteriner hekim Azizcan Sezer, "Bilecik'in Söğüt ilçesinde duyarlı vatandaşlar tarafından doğada tek başınayken bulunmuş. Sonrasında Milli Parklar ekiplerimize teslim edilmiş. Oradan da Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'mize teslim edildi. Biz genel sağlık kontrollerini ve muayenesini gerçekleştirdik. Oldukça sağlıklıydı, sağlığı yerindeydi. Şu an tüm kontrolleri ve bakımları tarafımızca yapılıyor. Beslenme programına devam etmekteyiz" dedi.

GÜNDE 4 KEZ ÖZEL KARIŞIMLA BESLENİYOR

Bakıcısı İbrahim İbil'in hazırladığı özel karışımla, günde 4 kez beslenen Cihangir, diğer ayılarla birlikte yaşamaya başlamak için güç topluyor. Cihangir'in oldukça güçlü ve sağlıklı olduğunu söyleyen Azizcan Sezer, "Laktozsuz süt, bal, kefir, yumurta, meyve püreleri ve pelit yemden oluşan özel bir beslenme programını uyguluyoruz. Yaklaşık 1-1,5 ay daha bu besin programı devam edecek. Sonra hayvanımızı yavaş yavaş katı gıdaya geçireceğiz ve bulunduğu ortamdaki bahçe kısmına yani diğer ayıların içerisine salacağız. Merkezimizde hayatının sonuna kadar yaşamaya devam edecek" dedi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karacabey Cihangir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title