Haberler

"327 Vatandaşla İlgili Yargıtay'a Ulaşmış Bilgi Yok"

Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, 'Tahliye Hakkı Elde Ettiği Halde Yargıdaki Ağır İşleyiş Nedeniyle Halen Cezaevinde Bulunan 327 Vatandaş Olduğu' Açıklamasıyla İlgili Olarak, Adalet Bakanlığından Bu Konuya İlişkin Yargıtaya Ulaşmış Bir Bilginin Olmadığını Söyledi.

Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, ''tahliye hakkı elde ettiği halde yargıdaki ağır işleyiş nedeniyle halen cezaevinde bulunan 327 vatandaş olduğu'' açıklamasıyla ilgili olarak, Adalet Bakanlığından bu konuya ilişkin Yargıtaya ulaşmış bir bilginin olmadığını söyledi.

Yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Yargıtay Başkanı Arslan, Anadolu Ajansı'na veda ziyaretinde bulundu.

Arslan, ziyaret sırasında, Yargıtay dairelerinin tutuklu dosyalarına öncelik verdiğini ve söz konusu 327 kişinin tahliye şartlarını taşıması halinde tahliye olabileceğini belirtti. Arslan, ''Yeni Türk Ceza Kanunu hükümlerinden sonra bazı dairelerde çok büyük iş patlaması oldu, insanların tahammül sınırlarını aştı. Şu anda 150 binden fazla dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bekliyor. Başsavcılıkta zaten tutuklu dosyalarını incelemekte öncelikli davranıyor'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title