Haberler

2023'te işveren sigorta primi yüzde 58 artırılıyor! Hedeflenen gerçekleşirse asgari ücret 8 bin 690 TL olacak

Güncelleme:

2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nde işveren sigorta prim desteğinin yüzde 58 oranında artırılması, asgari ücret zammına ilişkin hesapları yeniden hareketlendirdi. Bu artışın asgari ücrete yansıması durumunda 5 bin 500 TL olan asgari ücretin 8 bin 690 TL'ye çıkabileceği tahmin ediliyor.

Son aylarda art arda gelen zamlar, enflasyonun yükselmesi, kurun artması ile birlikte baş gösteren hayat pahalılığı vatandaşın belini büktü. Bu kapsamda temmuz ayında ara zam yapılan asgari ücret, 5.500 TL'yi buldu. Milyonlarca insanın gözü şimdi ise aralık ayında başlayacak komisyon toplantıları ile belirlenecek olan yeni asgari ücret zammına çevrilmiş durumda.

ERDOĞAN: ÇOK DAHA FARKLI BİR HAZIRLIK İÇERİSİNDEYİZ

Asgari ücrete yapılacak zam konusunda ortaya çeşitli iddialar atılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asgari ücret zammıyla ilgili bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık içerisindeyiz" ifadelerini kullandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" diye konuştu.

YÜZDE 58 ARTIŞ OLURSA ASGARİ ÜCRET, 8 BİN 690 TL OLACAK

Bu açıklamalar milyonlarca insanı heyecanlandırdı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da "2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nde bütçe giderlerinin 4 trilyon 470 milyar lira, bütçe gelirlerinin 3 trilyon 810 milyar lira olacağı öngörülmektedir" dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre bütçede en dikkat çeken kalem ise işveren sigorta prim desteği oldu. 2022 bütçesinde 43.1 milyar TL olan işveren sigorta prim desteği, 2023 yılı için 68,1 milyar TL olarak belirlendi. Toplam yüzde 58 artış hedeflenen sigorta prim desteği ile aynı oranda asgari ücret artışı olursa net asgari ücretin 8 bin 690 TL olması bekliyor.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Çalışma Bakanlığı Vedat Bilgin Asgari Ücret Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (9)

Umit Cetin:

cumhurbaşkanımız halkına gereken tutarda destek ve zam verecektir halk güvensin

38
123
yanıtYanıtla
Ahmet Gündoğdu:

şişirin,şişirin.delıkanlı bırı olsa su marketlere haddını bıldırır.

121
8
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Asgari ücrete yüzde 100 zam verse ne olacak ki, diğer taraftan a dan z ye herşeye zam gelecek örneğin elektrik doğal gaz MTV vs yüzde 100 den aşağı zam gelmeyecek bu vergilere . Her türlü değişim istiyoruz artık oy yok

94
34
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

suriyelilere gün doğdu işverenler onları sigortasız çalıştırıyorlar zaten karınca gibi her yerdeler artık bizim millete bu şartlarda onlardan zor sıra gelir

85
17
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Sapla samanı karıştırma bizimkilerin çalışmak istemediği ağır işlerde mülteciler çalışıyor arada çok fark var ..

yanıt0
yanıt2
Zulkarneyn :

Ne yazık ki sirketler yönetici kadrosunda ayni maas artışını yapmiyor.Bu kafayla devam edip yonetici kadrosunu gitgide fakirlestirdiginiz takdirde ülkede kalifiye egitimli insan bulamayacaksiniz.

37
9
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

Çok şanslıyız ki eski dönemde değiliz cumhurbaşkanımız her zaman halkımızın yanında eski güçsüz Türkiye yok

6
10
yanıtYanıtla
ismail bey :

Tek başına çalışan esnaf bile asgari ücreti bahane edipte herşeye zam yaptıktan sonra bir anlamı kalmıyor... Millet ya düşük ücretle yada sigortasız çalışmayı kabul edecek, yada işsiz kalacak..

7
0
yanıtYanıtla
özgün özen :

tüm ücretli alışanlara en az yüzde 60 yüzde 70 gibi bir zam şart buda az ama ..

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title