Haberler

20 Dakikada Su Bastı

Başkentte Birden Bastıran ve 20 Dakika Süren Sağanak Yağış Başta Ostim Olmak Üzere Bazı Bölgelerde Su Baskınına Neden Oldu.

Başkentte birden bastıran ve 20 dakika süren sağanak yağış başta Ostim olmak üzere bazı bölgelerde su baskınına neden oldu.

BAŞKENT’te birden bastıran ve 20 dakika süren sağanak yağış başta Ostim olmak üzere bazı bölgelerde su basmasına neden oldu.

Ostim’de saat 14.00 sıralarında başlayan sağanak ve dolu yağışı yaklaşık 20 dakika etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı. Ostim esnafı yağışın kesilmesiyle iş yerlerinden su tahliyesine başladı.

Yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşandığı görülürken, meydana gelen elektrik kesintileri TEDAŞ ekiplerince giderildi. Ostim 26. Cadde’nin tamamının suyla kaplanması nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Yenimahalle sınırları içerisindeki Macunköy Serpmeevler Mahallesi ve Batıkent Uğur Mumcu Mahallesi aniden bastıran dolu ve sağanak yağıştan nasibini aldı. Yaklaşık bir saat süren yağış, Serpmeevler Mahallesi’nde dere yatağına yapılan gecekondular ile Uğur Mumcu Mahallesi’nin bir kısmını etkisi altına aldı. Yağışta mağdur olan vatandaşların yardımına Yenimahalle Belediyesi koştu. Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yardımcılarıyla birlikte olay yerine giderek, yetkililerden bilgi aldı ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için talimat verdi.

Gecekonduları su bastı

Macunköy Serpmeevler Mahallesi’nde dere yatağına yapılan gecekondular yağışlardan en fazla etkilenen yerdi. Gecekonduların tıkanan kanalizasyon kanalı yağmurun da bastırmasıyla vatandaşa zor anlar yaşattı. Evlerini su basan vatandaşların imdadına koşan belediye ekipleri kepçelerle kanalı açtı, evlerdeki suları çekti. Batıkent Uğur Mumcu Mahallesi’nde de çalışmalarını sürdüren ekipler, tıkanan kanalizasyonları açarak, evlerdeki sel sularını boşalttı.

Mağduriyet giderilecek

Su basan bölgeleri ziyaret eden Başkan Yaşar, sele sebebiyet veren aksaklıkları ve eksiklikleri yerinde inceleyerek, bunların bir an önce düzeltileceğini ifade etti. Vatandaşların mağduriyetinin de giderileceğini anlatan Başkan Yaşar,  Zabıta Ekipleri’ne talimat vererek, zarar gören vatandaşların listesini çıkardı.

ASKİ: Kanallar çöplük gİbİ kullanılıyor

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Kamil Kılıç, “kanal ve yağmur suyu hatlarının vatandaşlar tarafından çöplük gibi kullanıldığını” ifade ederek, bu durumun hatlarda tıkanma riski oluşturduğunu söyledi. “Geçen aylarda kanalizasyon hattından ceset bile çıktığını” ifade eden Kılıç, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılan çöpler ve yabancı maddelerin, kanal hatlarının tıkanmasına ve arızalanmasına yol açtığını söyledi.

Kılıç, tıkanan kanalların ise taşarak hem halk sağlığını tehdit ettiğini, hem de maddi zararlara neden olduğunu bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title