Haberler

2. Uluslararası Medya Çalışmaları Kongresi"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Salondan genel görüntü TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'nun konuşması Katılımcılara plaket verilmesi Yabancı öğrencilerin şarkı söylemesi "2. Uluslararası Medya Çalışmaları Kongresi" TRT Genel Müdür Yardımcısı Durdu: "Bir dakika içerisinde WhatsApp'ta 20,8 milyon mesaj atılıyor, 150 milyon e-mail gönderiliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Salondan genel görüntü

TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'nun konuşması

Katılımcılara plaket verilmesi

Yabancı öğrencilerin şarkı söylemesi "2. Uluslararası Medya Çalışmaları Kongresi"

TRT Genel Müdür Yardımcısı Durdu:

"Bir dakika içerisinde WhatsApp'ta 20,8 milyon mesaj atılıyor, 150 milyon e-mail gönderiliyor. Amazon'da 203 bin dolarlık satış yapılıp 347 bin tweet atılıyor. Facebook'a 701 bin kişi giriş yapıyor, Google'da 2,4 milyon arama yapılıyor ve Youtube'ta 2,7 milyon video izleniyor"

"Bütün bunları teknoloji dünyasında yaşanan ve sınırları da bu dünyanın içerisinde kalan basit gelişmeler olarak değerlendiremeyiz. Bu gelişmeler hayatımızı her yönüyle etkileyen gelişmelerdir"

TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, sosyal medyadaki gelişmelere işaret ederek, "Bütün bunları teknoloji dünyasında yaşanan ve sınırları da bu dünyanın içerisinde kalan basit gelişmeler olarak değerlendiremeyiz. Bu gelişmeler hayatımızı her yönüyle etkileyen gelişmelerdir" dedi.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "2. Uluslararası Medya Çalışmaları Kongresi" başladı.

Durdu, Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda "Yeni Medya ve Görsel Kültür" temasıyla düzenlenen kongrede yaptığı konuşmada, bugün iletişim bilimci Marshall Mcluhan'ın 1960'lı yıllarda dile getirdiği "global köy" kavramının tam olarak gerçekleştiği bir dünyada yaşandığını söyledi.

İletişim teknolojisindeki gelişmeler ve medya dünyasındaki büyük değişim ile artık ülkelerin sınırlarının ortadan kalktığını belirten Durdu, kültürlerin iç içe geçtiğini ve dünyanın adeta "küçük bir köye" dönüştüğünü anlattı.

Durdu, dünyanın bugün mobil araçlar ile cebe sığacak kadar küçüldüğünü ifade ederek, "40'lı yaşların üzerinde olanlar çok net hatırlayacaktır. Tek kanaldan renksiz yayınların yapıldığı dönemlerde 'Uzay Yolu' ve 'Uzay 1999' gibi dizi filmler vardı. O filmlerde uzay araçları galaksideki bir noktadan diğerine taksi dolmuş gibi işler, telefonlar cepte taşınır, insanlar görüntülü telefonlar ile konuşurdu. O zamanlar birer seyirci olarak hepimiz için bu görüntüler, gerçekleşmesi mümkün olmayan birer fanteziden ibaretti." dedi.

"Hızına ayak uydurulamayan bir medya ortamı içerisindeyiz"

Televizyon yayınlarının renkli olacağının ve bir gün yüzlerce televizyon kanalının yayına gireceğinin hayal dahi edilemeyeceğini dile getiren Durdu, bugün her an yeni bir gelişmeye tanıklık edildiğini ve hızına ayak uydurulamayan bir medya ortamında yaşanıldığını ifade etti.

Durdu, üretilen bilginin çokluğu ve bu bilginin iletişim hızının hem bireyleri hem de kurumsal yapıları zorlamaya başladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hepimizi adeta bir enformasyon bombardımanına tutan bu yeni ortamı birkaç veriyle sizlerin dikkatine sunmak istiyorum. Bir dakika içerisinde WhatsApp'ta 20,8 milyon mesaj atılıyor, 150 milyon e-mail gönderiliyor. Amazon'da 203 bin dolarlık satış yapılıp 347 bin tweet atılıyor. Facebook'a 701 bin kişi giriş yapıyor, Google'da 2,4 milyon arama yapılıyor ve Youtube'ta 2,7 milyon video izleniyor. Bütün bunları teknoloji dünyasında yaşanan ve sınırları da bu dünyanın içerisinde kalan basit gelişmeler olarak değerlendiremeyiz. Bu gelişmeler hayatımızı her yönüyle etkileyen gelişmelerdir."

Akdeniz Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal da medya ve iletişimin artık hayatın her alanında olduğuna işaret etti. "Online" olunmadığı zaman kişilerin kendilerini dünyadan kopmuş hissettiklerini ifade eden Ünal, internetsiz bir mobil cihazın hayal edilemeyeceğini dile getirdi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık da yeni medyanın bugün iletişimin geldiği son nokta olduğunu söyledi. Arık, "Geleneksel medyadan yeni medyaya dönüştüğümüz bu iletişim ortamında kongre pek çok yeni gelişmenin de merkezi olacak." diye konuştu.

Antalya'da 4 gün sürecek kongrede 8 oturumda 71 bildiri sunulacak.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Facebook Google Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title