Haberler

19 Yaşındaki Çaresiz Anneye, Kaymakam Yardım Elini Uzattı

Güncelleme:

Kaymakam Sonel, küçük kızın mamalarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan karşılanacağını belirtti.

Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde kalbi delik ve karaciğerine kan pompalayan damarları tıkanık olan 1 yaşındaki kızı Filiz Dilara Akgül'e, beslenmesi için gereken mamaları alamadığını söyleyen 19 yaşındaki Burcu Akgül'ün imdadına Kaymamak Tuncel Sonel yetişti. Seydişehir İlçesi'nde oturan Burcu Akgül 16 yaşında iken, şu an 20 yaşında olan Baki Akgül ile kaçtı. Çift daha sonra ailelerinin izinliyle evlendi. 3'üncü bebeğine hamile olan Burcu Akgül, 1 yaşındaki kızı Filiz Dilara Akgül'ü kilo alamadığı için Meram Tıp Fakültesi'ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerde minik Filiz Dilara'nın kalbinin delik, karaciğerine kan pompalayan damarında tıkanıklık saptandı. Kilo kaybının da bundan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Doktorlar, küçük kızın vücut direncinin zayıf ve kilosunun düşük olması nedeniyle ameliyatı riskli buldu. Kalsiyum ve protein içeren özel mamalarla beslenip, kilosu yükseldikten sonra ameliyat olabileceğine karar verdi.

Eşi Baki Akgül'ün işsiz olduğunu ve 2 ay sonra askere gideceğini, kızının tedavisini de yeşil kart sayesinde gerçekleştirdiğini belirten Burcu Akgül, bir kutu mamanın 200 lira olduğunu, yeşil kartlı olmalarına rağmen bunun 50 lirasını kendilerinin karşıladığını belirtti. Bir kutu mamanın kızına bir gün yettiğini anlatan Akgül, kızına mama alamadığını DHA haberiyle kamuoyuna duyurmuştu.

Genç annenin durumunu öğrenin Seydişehir Kaymakamı Tuncel Sonel, aileyi evinde ziyaret etti. Kaymakam Sonel, küçük kızın mamasının ve ailenin tüm ihtiyaçlarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacağı, yine tedavi içinde hastaneye vakfa ait minibüsle ulaşımının sağlanacağını belirtti.

Sonel, Seydişehir'de son 5 ayda 281 yetim ve öksüz ile bin 16 engelli kişinin evlerini ziyaret ettiğini ve gerekli ihtiyaçlarının da yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla karşılandığını sözlerini ekledi. - Konya / Seydişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seydişehir Meram Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title