Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

"Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısını az önce onayladım, bugün Başbakanlığa sevk ediyoruz" Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: "Şu anda bir fiyat artışı söz konusu değil"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın müzakere aşamasını bitirdiklerini belirterek, "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı uzun süredir gündemimizdeydi. Bugün Başbakanlığa sevk ediyoruz, az önce onayladım" dedi.

Yazıcı, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Birçok ekmeğin çeşitli nedenlerle israf edildiğine dikkati çeken Yazıcı, "Ekmek israfının önlenmesinde siz fırıncılara büyük ölçüde görevler düşüyor. İnşallah bundan sonra üretimi, pazarlama yöntemleri israfı önlemek suretiyle yapıldığında önemli ölçüde milli servet kaybı önlenecek, ülkemizin hayat standartlarının düzelmesine de katkı sağlayacak diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Fırınların tasarımlarının da önemli olduğunu ve bu çerçevede bazı fırınların tasarım sürecine girmesi gerektiğini ifade eden Yazıcı, "Görsellik önemli. Sofralarımızın temel besi çok daha modern, her yeri tertemiz fırınlarda pazarlanması lazım" dedi.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın müzakere aşamasını bitirdiklerini bildiren Yazıcı, "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı uzun süredir gündemimizdeydi. Bugün Başbakanlığa sevk ediyoruz, az önce onayladım. Düzenlemelerin de sektörün bazı sorunlarına çare getireceğini umuyorum" şeklinde konuştu.

Ekmeğe zam

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da bir gazetecinin "Kuraklık nedeniyle ekmeğe önümüzdeki dönemde zam olabilir mi?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Kuraklık konusunda bizim dışımızda bazı açıklamalar oldu. Bizim ve ilgili kurumların dışında yapılan açıklamayı doğru bulmuyoruz. Bir kuraklık yaşanıyor fakat hasadın ne kadar olacağı belli değil. Toprak Mahsulleri Ofisinin buğday stoğu her zamankinden çok daha fazla. Bununla ilgili bir olumsuzluk olması durumda ne gibi tedbirler alınacak, dünyadaki küresel ısınmadan dolayı ne meydana gelecek, bütün bunlar zamanı geldiğinde ele alınacak konular. Onun için şu anda bu konuda bir yorum yapmak, buna paralel ekmekte bir fiyat artışını gündeme getirmek tamamen spekülatif bir hareket olarak düşünüyorum.

Ülkemizde ekmek (kilogram) fiyatları yaklaşık 2 yıla yakındır ortalama 4 liradır. Şu anda 4 liranın üzerinde olmaması yönünde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu konudaki hassasiyetimiz devam ediyor. Türk fırıncı esnafı olarak ekmek fiyatlarındaki artışı en son çare olarak gördük. Şu anda bir fiyat artışı söz konusu değil." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Halil İbrahim Balcı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title