Haberler

Gözler Olimpiyat Barajında

Türkiye, Serbest ve Grekoromen Stil Güreşte, 2008 Pekin Olimpiyatları'na Tam Kadroyla Katılabilmek İçin, Nisan ve Mayıs Aylarında Yapılacak Eleme Turnuvalarında ve Avrupa Şampiyonası'nda Mücadele Verecek.

Türkiye, serbest ve grekoromen stil güreşte, 2008 Pekin Olimpiyatları'na tam kadroyla katılabilmek için, nisan ve mayıs aylarında yapılacak eleme turnuvalarında ve Avrupa Şampiyonası'nda mücadele verecek.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, eylül ayında yapılan Dünya Şampiyonası'nda serbest stilde takım halinde ikinci olurken, 55, 60, 66, 84, 96 ve 120 kiloda olimpiyat barajını aşmayı başaran Türk Milli Takımı, 74 kiloda da olimpiyat vizesini alarak Pekin Olimpiyatları'na tam kadroyla gitmeye son derece yakın görünüyor.

İlk olarak, 1-6 Nisan tarihlerinde Finlandiya'nın Tampere kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan Serbest Güreş Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'ndaki başarısını bu şampiyonada da devam ettirmenin yanısıra, 74 kiloda olimpiyat vizesi almak için mücadele verecek. Her sıklette 1'er sporcunun olimpiyat vizesi alacağı Avrupa Şampiyonası'nda, Türkiye 74 kiloda barajı aşamaması halinde, 18-20 Nisan tarihlerinde İsviçre'nin Martini kentinde ve 2-4 Mayıs tarihlerinde de Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenecek eleme turnuvalarında şansını deneyecek. Bu turnuvalara daha önce olimpiyat vizesi alan sporcular katılamayacak. Martini'de 4, Varşova'da ise 3 sporcu daha olimpiyat vizesi alacak.

GREKOROMEN MİLLİ TAKIMI'NIN İŞİ ZOR

Dünya Şampiyonası'nda sadece Nazmi Avluca'nın güreştiği 84 kiloda olimpiyat barajını aşabilen Grekoromen Güreş Milli Takımı'nı ise Pekin Olimpiyatları'na tam kadro katılabilmek için zorlu mücadeleler bekliyor.

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Finlandiya'daki Avrupa Şampiyonası'ndan sonra, 9-11 Mayıs tarihlerinde İtalya'nın başkenti Roma'da ve 23-25 Mayıs tarihlerinde Sırbistan'ın Novisat kentinde yapılacak eleme turnuvalarında mücadele edecek. Roma'daki turnuvalarda sıkletlerde 4'er, Novisat'ta ise 3'er sporcu olimpiyat vizesi alacak.

Öte yandan Pekin Olimpiyatları'nda 4 sıklette müsabakaların yapılacağı bayanlar kategorisinde ise Türkiye'nin, Avrupa Şampiyonası'nda ve eleme turnuvalarında 1 ya da 2 sporcuyla şansını deneyeceği öğrenildi.

Bayanlarda olimpiyat eleme turnuvaları 16-17 Mayıs tarihlerinde Kanada'nın Edmunton kentinde ve 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde İsveç'in Haparanda kentinde yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title