Haberler

Goldaş Kuyumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Binatlı'nın Altın Yorumu

Goldaş Kuyumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Binatlı, Bu Hafta İçerisinde Altın Fiyatlarının Genellikle Parite ve Petrolden Bağımsız Hareket Ettiği Söyledi.

Goldaş Kuyumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Binatlı, bu hafta içerisinde altın fiyatlarının genellikle parite ve petrolden bağımsız hareket ettiği söyledi.

Hafta başına 680 dolar seviyelerinden başlayan altın fiyatlarının, paritedeki gerilemeye rağmen 690 dolar seviyelerine kadar yükseldiğine değinen Binatlı, "Bu hafta içerisinde ABD ve Avrupa Merkez Bankası faiz kararları ve sonrasında yapılan açıklamalar önemliydi. Bu açıklamalar sonrasında, ABD ve Avrupa Bölgesi'nden gelen verilerin de etkisiyle birlikte altın fiyatları 668 dolar seviyelerine kadar geriledi. Hindistan'da evlilik sezonunun bitecek olması da altına olan fiziki talebin azalmasına neden

olacak. Ayrıca uluslararası borsaların rekor seviyelere yükselmesi de altın fiyatlarının yükselişini engelliyor" dedi. Euro/dolar paritesinin rekor seviyeleri olan 1.3650 seviyelerinden 1.3470 seviyelerine gerilediğini, petrol fiyatlarının ise açıklanan benzin stoklarının yüksek gelmesi nedeniyle 64 dolar seviyesine gerilese de Nijerya'da çıkan olaylar sonrası tekrar 66 dolar seviyelerine yükseldiğini ifade eden Çetin Binatlı sözlerini şöyle sürdürdü: "Trichet, "Açıklanan ekonomik veriler büyümenin güçlü

bir şekilde devam ettiğini gösteriyor" açıklamasında bulundu. Bu yaptığı açıklamalarla Haziran ayında faiz artırımı yapılabileceği sinyalini verdi. AMB faiz oranlarını yüzde 3.75'te bırakırken İngiltere Merkez Bankası faiz oranlarını 0.25 artırarak 5.50'ye yükseltti. FED faiz oranlarını değiştirmemekle birlikte faiz gerilemesinin zaman alabiliceğini sinyalini verdi. Japon Merkez Bankası, faiz oranlarının kademeli olarak artırılması sürecinin devam edeceğini işaret etti ancak yeni faiz artırımın ne zaman

gerçekleşeceğine dair ipucu vermedi. İspanya Merkez Bankası, yaptığı açıklamada Mart ve Nisan aylarında, 80 ton altın sattığını bildirdi. Bütün bu gelişmeler hafta boyunca dikkat çeken önemli başlıklardı".

Önümüzdeki dönem itibariyle bakıldığında, altının iki yönlü hareket edebileceğini söyleyen Binatlı, "Buradan 665 destek noktasını kırması durumunda ilk etapta 655 dolar seviyelerine kadar gerileyebilir. 670 direnç seviyesinin üzerine çıkması durumunda 676 dolara kadar herhangi bir dirençle karşılaşmaz" diyerek sözlerini tamamladı.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title