Haberler

Eyüpsultan'da ABD'nin Kudüs Kararı Protesto Edildi

- Eyüpsultan'da ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın: "Kudüs, sıradan bir şehir değildir"İSTANBUL - Tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul Eyüpsultan Cami Önünde de 'Kudüs'ün İsrail'in başkenti olacak açıklamalarına karşılık Sivil Toplum Kuruluşları...

- Eyüpsultan'da ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın : "Kudüs, sıradan bir şehir değildir"

İSTANBUL - Tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul Eyüpsultan Cami Önünde de 'Kudüs'ün İsrail'in başkenti olacak açıklamalarına karşılık Sivil Toplum Kuruluşları Eyüpsultan Cami Önünde toplanarak protesto etti. Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Kudüs, sıradan bir şehir değildir. Kendisi ve etrafı mübarek kılınmış bir şehir için buradayız. Sadece mübareklik değil tabii ki. Bir medeniyet, insanlık, insanlık tarihi, ve bizi var eden değerlerimizin en yüksek oranda sembolleri bu şehirde bulunuyor. Bu şehir yok edilemez. Bu şehrin üstü örtülemez, unutturulamaz" dedi.

Eyüpsultan Camii önünde Cuma namazı sonrası ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olacak açıklamaları Sivil Toplum kuruluşları tarafından protesto edildi. Cami önünde toplanan grup, 'Kudüs Müslümanların İstikbal ve İstiklalidir, Kudüs Müslümanların Namusudur" yazılı pankartlar taşıdı. Protestoya AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, siyasi parti temsilcileri ve STK ilçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklaması öncesi Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın burada yaptığı konuşmada, "Bugün burada Eyüpsultan'lılara yaraşır bir duruş yapıyoruz. Eyüpsultan'ımızın her yerinden, her mahallesinden ve her kesiminden kardeşlerimiz hazır. Siyasi parti temsilcilerimiz var. Muhtarlarımız, derneklerimiz, vakıflarımız ve yüzlerce STK'larımızdan temsilciler var. Memleketimizin her yöresinden insanımız var. Eyüpsultan'ımızından dışından bizimle bu duruşumuzu sergilemeye gelen misafirlerimiz var. Tepkimizi göstermek için bir arada bulunuyoruz. Gerçekten Kudüs, sıradan bir şehir değildir. Kendisi ve etrafı mübarek kılınmış bir şehir için buradayız. Sadece mübareklik değil tabii ki. Bir medeniyet, insanlık, insanlık tarihi, ve bizi var eden değerlerimizin en yüksek oranda sembolleri bu şehirde bulunuyor. Sadece ümmet için değil, Hıristiyan ve Yahudiler için de kutsal ve değerli bir beldeden bahsediyoruz. Bu şehir yok edilemez. Bu şehrin üstü örtülemez, unutturulamaz. İnsanlık adına, ümmet adına buradayız. Eyüpsultan geçmişte olduğu gibi, 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de dimdik ayakta ve tüm Dünya'da yankılanan, tüm coğrafyalardan yükselen bu güzel sese eşlik ediyor. Bunlardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Eyüpsultan Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ve ilçede bulunan sivil toplum kuruluşları adına yapılan basın açıklamasında, " Amerika Birleşik Devletleri bugüne kadar ki tutumunun aksine Kudüs'ün statüsüne dair almış olduğu son kararla, Filistin'de yaşanan insanlık dramına karşı elde edilen tüm kazanımları ve çabaları yok edecek bir adım atmıştır. Kudüs, tarih boyunca zorba hükümdarların ve işgalci orduların yenildiği bir şehirdir. Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in, Kudüs'ün uluslararası hukukla güvence altına alınmış haklarını zorbalıkla gasp etmesi asla kabul edilemez. Amerikan'ın bugün ki tavrı, bölgede bir dizi tehlikeli gelişmeyi tetikleyecek, çatışma doğuracak, yeni insani dramlara sebep olacak yaklaşımdır. Halen, Filistin sorununu çözmek için gösterilen barışçıl çabalar bu girişim karşısında muhakkak büyük darbe alacak, Orta Doğu'da bir dizi istikrarsızlık yaşanacaktır. İsrail ile Filistin arasında adil, kalıcı, dengeli, tarihi ve manevi haklara riayet eden barış gerçekleşmeden insanlığın huzur ve selamete ulaşması mümkün olmayacağı unutulmamalıdır. İsrail ve Amerika Birleşik Devletlerinin, Birleşmiş Milletlerin kararı hilafına, Kudüs'ün tarihi statüsünü değiştirmeye yönelik maceracı girişimleri, vicdanı olan tüm Dünya tarafından kınanmıştır. Bugün Eyüpsultan'da uluslar arası hukuku hiçe sayan Kudüs'ün yalnız Müslüman değil, Hıristiyan haklarını da gasp eden kararını reddediyoruz. Ortadoğu'da barış ve istikrarına kast eden bu kararı 21. Yüzyılın barış ve istikrar adası olan İstanbul'un cümle kapısı olan Eyüpsultan'dan lanetliyor, telin ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması sonrası yapılan duaların ardından gruplar sessizce dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Remzi Aydın İstanbul İsrail Kudüs Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title