Haberler

Başkent'te Lys Heyecanı

Başkent'te LYS heyecanıANKARA - Başkent'te, üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları matematik sınavı saat 10.00 itibari ile başladı.

Başkent'te LYS heyecanı

ANKARA - Başkent'te, üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları matematik sınavı saat 10.00 itibari ile başladı.

Üniversiteye girişti ikinci aşama olan LYS maratonu devam ediyor. LYS-1 matematik sınavı saat 10.00'da başladı. Adaylar, aileleri ile birlikte sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara geldi. Üst taraması ve kimlik bilgilerinin kontrol edilmesinin ardından öğrenciler sınıflara alınmaya başladı. Sınav görevlileri saat 09.45 itibari ile giriş kapılarını kapattı. Adayların sınıflara alınmasının ardından, veliler için de dışarıdaki zorlu bekleyiş başladı. Bazı veliler Kur'an-ı Kerim okuyarak çocuklarının başarılı bir sınav geçirmesi için dua etti. Çocuklarının sınava girdiği için heyecanlı olduğunu belirten veliler, sınava geç kalmamak için erken saatlerde okula geldiklerini söylediler.

839 bin 124 aday ter döküyor

135 dakika sürecek olan sınavda 839 bin 124 aday ter döküyor. 17-18 Haziran tarihlerinde ise adaylar fen bilimleriyle ilgili LYS-2, yabancı dil sınavı LYS-5 ve LYS-3 edebiyat-coğrafya alanlarında ter dökecekler. 17 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan LYS 2 fen bilimleri sınavı saat 10.00'da başlayacak, 135 dakika sürecek. Aynı gün gerçekleştirilecek LYS-5 yabancı dil sınavı ise 14.30'da başlayacak ve 120 dakika sürecek. LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavı ise 18 Haziran Pazar günü saat 10.00'da başlayacak ve 120 dakika sürecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title