Haberler

Geleceğin Senarist ve Yönetmenlerini Yetiştiriyorlar

KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde, gönüllülerin kurduğu Trakya Film Akademisi'nde, geleceğin senarist ve yönetmenleri yetiştiriliyor.

KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde, gönüllülerin kurduğu Trakya Film Akademisi'nde, geleceğin senarist ve yönetmenleri yetiştiriliyor. Yurt dışındaki bazı film akademileri 'kardeş okul' olan Trakya Film Akademisi'nin Proje Koordinatörü Dilek Çakır, "Amacımız gençlerin, yetişkinlerin entelektüel bakış açısıyla orantılı olarak kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve ekip ruhuyla üretim yapmaktır sinema adına" dedi.

Lüleburgaz'da yönetmen Mehmet Göksel Orhan ile Dilek Çakır'ın bir araya gelip, gönüllü olarak kurduğu Trakya Film Akademisi'nde, geleceğin senarist ve yönetmenleri yetiştiriliyor. Lüleburgaz Belediyesi'nin sağladığı salonda çalışmalarını sürdüren akademidekiler, 40 öğrenciye ücretsiz eğitim veriyor. Trakya Film Akademisi Proje Koordinatörü Dilek Çakır, akademiyi geçen yılın Nisan ayında kurduklarını belirterek, "Trakya Film Akademisi'nde prodüksiyon, montaj, kamera eğitimi, yönetmenlik, A'dan Z'ye nasıl bir film çekilir bunun eğitimlerini veriyoruz. Yaklaşık 150 başvuru var ve bu başvurular arasından biz mülakatla öğrencilerimizi aldık. Şu an için yaklaşık 40 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz sinemaya gönül vermiş öğrencilerden oluşmaktadır. Amacımız gençlerin, yetişkinlerin entelektüel bakış açısıyla orantılı olarak kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve ekip ruhuyla üretim yapmaktır sinema adına. Bunun dışında bizler bu eğitimleri verdikten sonra öğrencilerimiz kendi yazdıkları, oynadıkları ve çektikleri filmleri yılın sonunda, 8 aylık eğitimin sonunda bir gala gecesi düzenliyoruz ve burada öğrencilerimiz filmlerini tüm Lüleburgaz, Kırklareli halkına göstermiş oluyor" diye konuştu.

YURT DIŞINA AÇILDILAR

Kendilerine verilecek destek ile tüm gençleri yetiştirmek istediklerini belirten Dilek Çakır, "Bunun dışında biz bu akademiyi sadece Lüleburgaz'da değil daha çok imkanlarla eğer bizlere destek olunursa tüm Trakya hatta tüm Türkiye'deki gençleri ve yetişkinleri yetiştirmek istiyoruz" dedi. Almanya'nın Köln, Gelsenkirchen; Hollanda'nın Amsterdam ve İsviçre'nin Zürih kentindeki film akademileri ile 'kardeş okul' olduklarını belirten Çakır, "Bazı öğrencilerimizi bu kardeş okullarımıza götüreceğiz ve birlikte kısa film projelerimiz olacak. Biz oraya gittikten sonra onlar da biz de onları ülkemizde ağırlayacağız" diye konuştu.

'BAŞARILI OLDUĞUMUZA İNANIYORUZ'

Trakya Film Akademisi öğrencilerinden Sevtap  Öcal Aşkın, senaryo yazmaya ilgisinin olduğunu belirterek, "Benim senaryoya çok fazla ilgim olduğu için senaryo konusunda ilk etapta katıldım. Fakat sonrasında ses, ışık ve bir çok eğitim aldık biz burada. Kamera eğitimi ve teknik anlamda bütün eğitimleri aldık. Sonrasında bir filmin A'dan Z'ye, senaryodan perdeye kadar olan tüm etaplarını öğrenmiş olduk. Bu da bizi daha ilerilere taşıdı. Şimdi güzel, kısa filmler çekiyoruz. Büyük, önemli yönetmenlerle de çalıştık. Ünlü oyuncularımız geldi buraya. Onlarla da çekimler gerçekleştirdik. Güzel, keyifli çekimler yapıyoruz. Başarılı olduğumuza inanıyoruz. Bundan sonra da daha başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

- Kırklareli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Kırklareli Lüleburgaz Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title