Haberler

Gediz Nehri'ndeki Kirlilik

Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Bilim Kurulu'nca, Gediz Nehri'nin Uşak ili geçişindeki kirliğin önlenmesi amacıyla acil eylem planı hazırlandığı bildirildi.

Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Bilim Kurulu'nca, Gediz Nehri'nin Uşak ili geçişindeki kirliğin önlenmesi amacıyla acil eylem planı hazırlandığı bildirildi.

OBAF Bilim Kurulu Başkanı Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Musa Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Arıtma Tesisi'nde meydana gelen arıza ve sonrasında nehirde yaşanan toplu balık ölümlerinin ardından 34 akademisyenin yer aldığı bilim kurullarınca Gediz Nehri'nin Uşak ili geçişindeki kirliliğin giderilmesi amacıyla yapılması gerekenlerle ilgili bir acil eylem planı hazırlandığını belirtti.

Gediz Nehri'ndeki kirliğin her geçen gün arttığını, canlı yaşamının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu dile getiren Sarı, hazırladıkları eylem planı ile Uşak ili arıtma sistemleri ile ilgili yapılması gerekenleri belirlediklerini kaydetti.

Sarı, eylem planında, öncelikle Uşak'taki mevcut 3 arıtma sisteminde, arıza gibi acil durumlarda deşarj suyunu stoklayabilecek yedekleme havuzları yapılması gerektiği tespitinde bulunduklarını ifade ederek, acil eylem planında yer alan önemler hakkında şu bilgileri verdi:

"Arıtma sisteminden alınan su analizlerinin daha şeffaf ve anlaşılabilir olması açısından analiz süreci mutlaka bir üniversite tarafından takip edilmeli. Bu konuda geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan Uşak Üniversitesi Laboratuvarı'nı öneriyoruz. Özellikle arıtma sistemlerinin kontrolü için son derece önemli olan analiz işlemlerinde, Valilik bünyesinde ilgili kurumların bu işlemle ilgili birimlerinde görev yapan teknik personelden oluşan bir komisyon kurulmalı ve bu komisyona bir sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de katılımı sağlanarak, analiz örneklerinin alımı ve analiz işlemlerinin daha şeffaf bir şekilde yapılmasına olanak sağlanmalı."

Acil eylem planında, arıtma sistemleri tarafından beslenen tarımsal sulama alanlarında mutlaka bir örnekleme ve analiz projesinin de yapılmasının önerildiğini dile getiren Sarı, yaşanan balık ölümleri ile yok olma sürecine giren balık stoklarının da desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Soner Kılınç/Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Şükran Yücel - UŞAK

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Ege Üniversitesi Gediz Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title